Maraton de citit pentru românii de peste Prut, de Ziua Internaţională a Cărţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
23 aprilie e Ziua Internaţională a Cărţii
23 aprilie e Ziua Internaţională a Cărţii

Ziua de 23 aprilie, ziua naşterii şi morţii lui Shakespeare şi ziua în care se sărbătoreşte Sf. Gheorghe, a fost decretată Ziua Internaţională a Cărţii, iar din 2005 este şi Ziua Bibliotecarului din România şi Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor. Cu acest prilej, la Bucureşti se desfăşoară „Maratonul de citit”.

Un eveniment organizat în librăriile Humanitas, „Maratonul de citit” îşi propune joi, de Ziua Internaţională a Cărţii, să bată recordul de 44 de ore de lectură neîntreruptă şi să strângă 500.000 de volume în limba română pentru bibliotecile din Republica Moldova, susţinând proiectul „Podul de cărţi”.

Toţi cei care se vor înscrie la maraton vor trimite o carte peste Prut, dacă vor merge joi, de la ora 12.00, în cea mai apropiată librărie Humanitas şi vor citi un fragment dintr-o carte pe care o consideră importantă şi, de asemenea vor beneficia de reduceri de 20% pentru toate cărţile din librăriile Humanitas. Cărţile vor fi donate de Librăriile Humanitas prin editurile partenere: Editura Humanitas, Humanitas Fiction, Polirom, Nemira, Litera, Rao, Herald, Trei, Curtea Veche Publishing şi Vremea.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie, nu întâmplător ziua s-a născut şi a murit William Shakespeare. De asemenea, ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon. Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de sărbătoarea de Sf. Gheorghe a ajutat la promovarea evenimentului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite