Zeci de sătmăreni şi-au înscris deja copii în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluarea psihosomatică se va desfăşura în perioada 2- 19 aprilie      FOTO gazetanord-vest.ro
Evaluarea psihosomatică se va desfăşura în perioada 2- 19 aprilie      FOTO gazetanord-vest.ro

În judeţul Satu Mare sunt recenzaţi pentru clasa pregătitoare peste 3.200 de copii, pentru 184 de clase. Încă la orele dimineţii, zeci de copii au fost înscrişi.

Părinţii care doresc să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare sau, după caz, în clasa întâi, pot completa începând de azi cererile-tip de înscriere atât on-line cât şi la secretariatele şcolilor. În şcoli dar şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare au fost deja afişate circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare a fiecărei instituţii de învăţământ.

Tot de pe portalul inspectoratului pot fi aflate şi site-urile unităţilor şcolare. Din informaţiile purtătorului de cuvânt al ISJ Satu Mare, Mariana Brumboiu, încă de la orele dimineţii la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil“ s-au prezentat zeci de părinţi pentru a completa formularele necesare înscrierii. „Încă de dimineaţă la şcoala gimnazială „Grigore Moisil“ am înţeles de la conducerea instituţiei că s-au prezentat foarte mulţi părinţi. În schimb, există şcoli la care încă nu există cereri formulate“, a precizat Mariana Brumboiu.

Evaluarea psihosomatică la nivelul judeţului Satu Mare se va desfăşura în perioada 2 – 19 aprilie la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare, la şcolile gimnaziale “Constantin Brâncuşi”, “Octavian Goga”, “Avram Iancu” – toate din Satu Mare, Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu” din Carei şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Negreşti Oaş, Şcoala Gimnazială “Petofi Sandor” din Lazuri, Şcoala Gimnazială din Tăşnad precum şi la Liceul Tehnologic Ardud.

În această perioadă, fiecare unitate de învăţământ va organiza o zi a porţilor deschise în cadrul căreia părinţii, copiii şi toţi cei interesaţi pot vizita spaţiile dedicate activităţilor pentru clasa pregătitoare. După completarea cererilor-tip, în data de 29 aprilie vor fi afişate listele elevilor înmatriculaţi şi numărul locurilor rămase libere. A doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare va avea loc în perioada 8 – 17 mai.

În judeţul Satu Mare au fost recenzaţi peste 3.200 de elevi pentru cele 184 de clase pregătitoare ce urmează a fi înfiinţate şi circa 3.000 de elevi pentru cele 168 de clase întâi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite