VIDEO Deputatul de Ţara Oaşului, Andreea Paul, propune un grup de lucru, împreună cu ceilalţi parlamentari sătmăreni, special pentru Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi, la Satu Mare, a lansat o invitaţie către parlamentarii sătmăreni în acest sens
Astăzi, la Satu Mare, a lansat o invitaţie către parlamentarii sătmăreni în acest sens

Deputatul de Ţara Oaşului, Andreea Paul Vass, a susţinut astăzi la Satu Mare că îşi propune să formeze un grup de lucru, împreună cu ceilalţi parlamentari sătmăreni, care să aibă scopul de a soluţiona principalele probleme din această zonă. Parlamentarul le-a cerut colegilor sătmăreni să lase deoparte  orgoliile şi culorile politice şi să pună pe primul loc problemele sătmărenilor.

Prin intermediul acestui grup, Andreea Paul Vass doreşte să pună pe masa dezbaterilor, în primul rând, infrastructura rutieră, „fiind inuman să-ţi zdruncini capul şi maşina pe drumurile sătmărene“, stimularea investiţiilor autohtone şi străine, atragerea de fonduri europene şi promovarea culturii Ţării Oaşului. „Vreau să promovăm Ţara Oaşului cel puţin la fel  cum Gheorghe Flutur a reuşit să promoveze Bucovina. Este inadmisibil ca în inima Ţării Oaşului, în Negreşti- Oaş, să nu existe o Casă de Cultură, deşi avem o directoare de casă de cultură“, a declarat deputatul..

În acest sens, aceasta a iniţiat o primă întâlnire cu parlamentarii sătmăreni, marţi, la ora 9.00, în Parlament. „Voi fi la lucru, in Parlamentul României. Dacă din diverse motive nu pot veni, atunci marţea următoare. Dacă nici atunci nu pot, celalaltă zi de marţi. Aştept semnalul colegilor mei“, a afirmat Andreea.

Propunere legislativă-  2 iunie, Ziua Adopţiei

De asemenea, aceasta şi-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă raportul de activitate pe primele patru luni de mandat, perioadă în care o echipă de oşeni au vizitat Parlamentul României, în port tradiţional, şi au vorbit ţării despre locurile şi obiceiurile noastre, despre sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor, lansând şi o invitaţie la acest eveniment tuturor parlamentarilor.

A luat cuvântul de 19 ori în plenul Camerei Deputaţilor, semnalând problemele specifice sătmărenilor. A înregistrat opt declaraţii politice despre teme precum absenţa locurilor de muncă, munca justă prost platită. De asemenea, a iniţiat o propunere de legislativă pentru instituirea zilei de 2 iunie ca Ziua Naţională a Adopţiei. „Este un prilej simbolic în jurul căruia să discutăm şi să venim cu soluţii pentru simplificarea procedurilor de adopţie şi pentru a ridica drepturile copilului la rang de prioritate naţională prin fapte, nu prin vorbe“, a susţinut Andreea Paul Vass.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite