VIDEO Cravate-unicat produse de o tânără de 23 de ani din Satu Mare: „Le fac cu pasiune şi pun mult suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cravatele personalizate sunt destinate exclusiv bărbaţilor FOTO. honett.roI
Cravatele personalizate sunt destinate exclusiv bărbaţilor FOTO. honett.roI

O sătmăreanca e determinată „să le pun nod în gât“ celor care-şi doresc să poarte o piesă vestimentară unicat. Tânăra a obţinut finanţare pentru proiectul ei de la Uniunea Europeană.

Mulţi dintre tinerii care termină o facultate ajung să se descurajeze pentru că nu îşi găsesc un loc de muncă care să îi ajute să continue să înveţe şi să acumuleze experienţă, alţii care găsesc un job rapid şi se plafonează la locul de muncă respectiv.

Nineta Alexandra Cîmpean nu fac parte din nici o categorie din cele enumerate mai sus. Sătmăreanca a terminat Facultatea de Business din cadrul UBB la Cluj-Napoca, iar imediat ce şi-a finalizat studiile şi-a deschis o afacere. Deşi poate multe domnişoare visează să conduceă un restaurant, un hotel sau un salon de înfrumuseţare, Nineta s-a hotărât să vină în sprijinul bărbaţilor care vor să fie în pas cu moda şi a decis să facă cravate personalizate, exclusiv pentru bărbaţi.

"În croitorie nu am avut experienţă, decât atunci când eram mică le mai făceam păpuşilor haine. Am făcut un curs de desigenr unde am învăţat câteva elemente şi noţiuni de bază, iar asta mi-a dat curaj, e ceva ce se poate învăţa dacă îţi doreşti. Colega mea Gabriela se ocupă mai mult pe partea de croi, eu sunt mai mult pe partea de administrare a afacerii, promovare, inspiraţie, caut modele", povesteşte sătmăreanca de 23 de ani. 

Având în vedere că la început avea nevoie de bani pentru a face primii paşi, Nineta a scris un proiect pentru a-i convinge pe cei de la Uniunea Europeană să îi aprobe o finanţare nerambursabilă. Deşi birocraţia este încă stufoasă în acest sens, anul trecut sătmăreanca a primit 16.500 de euro în cadrul programului destinat tinerilor antreprenori. Din suma respectivă şi-a achiziţionat materialele, aparataura şi astfel a pornit plină de entuziasm pe drumul tinerilor întrepreinzători. "Sunt tânără, învăţ în fiecare zi, sunt deschisă şi determinată să progresez. Fac cu pasiune ceea ce fac, pun mult suflet şi cred că oamenii, clienţii noştrii aprecieză acest lucuru. Nu e destul să faci ceva, doar aşa să îţi ocupi timpul, trebuie să faci ceva care vorbească despre tine, despre persoana ta, eu asta cred!" spune Nineta. 

Cravate personalizate  

Şi chiar dacă unele guri rele ar spune că cravate se găseasc la tot pasul, Nineta spune că produsele realizate de firma Honett pe care o conduce sunt unicate şi asta pentru că fiecare client poate să aleagă de la material, aţă şi până la căptuşeală şi combinaţia de culori. 

"Mă inspir de pe internet, din reviste, urmăresc şi ce fac alţi desgineri, stau de vorbă cu clienţii, însă trebuie să simţi ce se poate vinde pe piaţă. Produsele noastre sunt deosebite pentru că sunt personalizate, materialele sunt foarte fine, aduse din afara judeţului, cravatele sunt brodate, iar clientul poate alege ceea ce îl face fericit. Preferatele mele sunt cele din mătase cu broderie", explică sătmăreanca. 

Preţurile diferă în funcţie de material şi broderie şi sunt cuprinse între 45 de lei şi 160 de lei, însă dacă clientul recomandă firma unei alte persoane poate avea la achiziţionarea următoare a produselor  o reducere de 20 la sută. De asemenea, tânăra subliniază că dacă şi domnişoarele vor dori să aibă o cravată personalizată, s-ar putea să înceapă să conceapă o linie şi pentru sexul frumos, însă deocamdată singurii răsfăţaţi sunt bărbaţii. Tânăra spune că în cele mai multe situaţii clienţii nu se mulţumesc cu lucruri făcute la repezeală, sunt pretenţioşi, mai ales dacă aleg ţinuta pentru un eveniment, iar acest lucru nu face decât să o motiveze.

Cravate personalizate made in Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite