Anchetă penală în cazul unei sinucideri de acum trei săptămâni la Codlea. Poliţia verifică dacă moartea a avut vreo legătură cu jocul Balena Albastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au organizat o întâlnire în care s-a discutat şi despre controversatul joc Balena Albastră. Poliţiştii anchetează deja o sinucidere care ar putea avea legătură cu jocul şi le recomandă părinţilor să fie vigilenţi şi să verifice pe ce site-uri intră copiii lor.

Jocul Balena Albastră a pus pe jar autorităţile din Braşov care au organizat o dezbatere pentru a găsi soluţii în descurajarea tinerilor să intre în această capcană. La Braşov se suspectează că jocul ar putea fi cauza sinuciderii unui tânăr în urma cu trei săptămâni. De asemenea, o fată de la Centrul de Plasament din Codleaa primit mesaje pe telefon şi era îndrumată să meargă pe o stradă unde ar fi fost în siguranţă. Din fericire fata a anunţat autorităţile şi şi-a închis telefonul. Părinţii au cerut la ca Inspectoratul Şcolar să publice un ghid despre cum pot fi copiii mai bine supravegheaţi. 

 „Am gândit sâ ne întâlnim în mod deosebit pe problema acestui joc Balena Albastră care se pare ca a început sa aibă victime şi în rândul copiilor din ţara noastră. Aşa cum probabil aţi aflat, la Centrul de Plasament din Codlea este deja prima victimă, este încă un semnal de alarmă că toţi trebuie să fim uniţi şi să acţionăm în aşa fel incât să ne protejăm copiii“, a spus şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Ariana Bucur.

Anchetă penală a poliţiei

Politiştii braşoveni au deschis o ancheta privind jocul „Balena Albastră“. Aceştia atrag atenţia părinţilor să îşi supravegheze copiii, mai ales când intră pe internet.

„După cum bine ştiţi, în ultima perioadă este de actualitate acest joc Balena Albastră. Ce pot sa vă spun este că în prezent există o anchetă în derulare. Incercăm sa stabilim exact dacă a existat vreo legatură între acest joc şi nenorocirea de la Codlea. Deocamdată se fac cercetări în acest sens. După cum ştiti, în ţară au fost semnalate mai multe cazuri legate de acest joc. Intr-adevăr, internetul este folosit de toţi copiii şi pot apărea probleme dacă nu sunt supravegheaţi. Ar trebui ca părinţii să aibă un control asupra copiilor, să vadă pe ce site-uri intră”, a declarat Razvan Rosca, şeful BCCO Braşov.

         

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite