Satu Mare: Comerţ cu uniforme şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare:  Comerţ cu uniforme şcolare
Satu Mare: Comerţ cu uniforme şcolare

Prima ediţie a Tâgului de carte şi uniforme a fost încoronată de succes. Toţi elevii şi-au vândut manuale şi şi-au făcut un ban în plus pentru facultate

Fostii elevi de clasa a XII-a de la Liceul Naţional „Doamna Stanca“ îşi vând uniformele şi cărţiile pentru a-şi aduna bani de facultate. Partea bună este că bobocii şi-au putut achiziţiona uniformele la jumătate de preţ. Aceiaşi situaţie a fost şi cu cărţiile de limbi, foarte scumpe la achiziţionare. Târgul de carte şi uniforme este la prima ediţie, iar conducerea şcolii doreşte să devină o tradiţie.
Zeci de elevi s-au îngrămădit la mesele absolvenţilor, în speranţa că vor prinde o uniformă la cel mai bun preţ. În situaţii de criză, negocierea a fost cea mai bună soluţie. Fiecare elev încerca să obţină un preţ cât mai bun, atât la uniformele şcolare, cât şi la manuale.

O uniformă second-hand – 100 de lei

Toţi elevii Colegiului Naţional „Doamna Stanca“ sunt obligaţi să poarte uniforme şcolare. Preţul ţinutei şcolare  pentru fete costă 280 de lei, iar pentru băieţi, 250 lei. În schimb, cele second-hand puteau fi achiziţionate la suma de numai 100 de lei.
„În clasa a IX-a mi-am făcut comandă la uniforma pentru care am plătit suma de 250 de lei. După câteva utilizări, materialul s-a degradat foarte tare şi acum sunt nevoit să îmi cumpăr încă una. Mi-am găsit la târg o uniformă la preţul de 100 de lei. Este într-o stare destul de bună“, a declarat Adrian Ţinca, elev în clasa a XI-a.

Mai multe date, în ediţia de azi a ziarului „Adevărul de Seară“

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite