Sătmăreanca, desemnată în 2003 Miss România, se alătură Asociaţiei Stea. Împreună încearcă atragerea de fonduri pentru copiii străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filomena va ajuta copiii străzii prin strângerea de fonduri la evenimentul la care îşi va prezenta noua sa colecţie de rochii de seară
Filomena va ajuta copiii străzii prin strângerea de fonduri la evenimentul la care îşi va prezenta noua sa colecţie de rochii de seară

Asociaţia Stea din Satu Mare are, începând de astăzi, un nou reprezentant pentru colectarea de fonduri în persoana Dianei Bretan. Cu această ocazie, dar şi pentru prezentarea unor detalii privind noua campanie iniţiată, Diana Bretan alături de Filomena Finta, sătmăreanca care a primit în 2003 titlul de Miss România, au organizat o conferinţă de presă.

Tema întâlnirii a fost demararea campaniei „11J - Apel pentru sufletul tau!”. În cadrul acestei campanii, care se va desfăşura pe perioada 8 aprilie - 31 decembrie, Asociaţia Stea va oferi sătmărenilor evenimente de mare amploare precum prezentări de modă, recitaluri, târguri de produse hand-made, expoziţii de fotografie şi artă, târg de carte, spectacole artistice – dans, teatru, concerte, toate acestea oferite în semn de mulţumire tuturor celor care au sprijint activitatea asociaţiei sau o vor face în viitor.

„În spatele fiecărui copil fără adăpost, cerşetor, aurolac sau nebun de pe stradă se ascunde o dramă. O dramă care putea fi povestea oricăruia dintre noi. Noi am avut o şansă, aceea de a fi născuţi într-o familie, de a fi crescuţi sub un acoperiş şi de a fi hrăniţi până am devenit independenţi. Ei, beneficiarii Asociaţiei Stea au dreptul la această şansă. Deschideţi-vă ochii sufletului şi îi veţi vedea exact aşa cum sunt!“, a declarat Diana Bretan, reprezentant Asociaţia Stea pe colectarea de fonduri.

Fenomenul copiii şi tinerii străzii afectează viaţa comunităţii în toate dimensiunile ei. Majoritatea copiilor şi tinerilor străzii trăiesc sub poduri sau în locuinţe improvizate în clădiri dărăpănate în condiţii de igienă foarte precare. Din aceste motive şi nu numai, Filomena Finta a dorit să se implice în astfel de acţiuni caritabile. Primul eveniment organizat cu scopul strângerii de fonduri va avea loc în luna mai, moment la care Filomena îşi va prezenta noua colecţie realizată chiar de către ea. „De o lună de zile pregătesc o colecţie inedită, ce nu găseşti la Satu Mare dar să mă implic în astfel de acţiuni nu m-am gândit, până am întâlnit-o pe Diana. A fost o chestier de coincidenţă. Eu trebuie să-mi lansez colecţia, Diana trebuie să strângă fonduri pentru asociaţia şi astfel am ajuns la concluzia că pot să o ajut prin colecţia mea prezentată la evenimentul ei de fapt“, a precizat Filomena Finta.

Asociaţia Stea acţionează pentru a schimba viitorul copiilor şi tinerilor care nu au avut şansa de a se naşte într-o familie care să aibă grijă de ei şi să îi educe. Munca Asociaţiei Stea bazată pe educaţie urmăreşte prevenirea comportamentelor delicvente, sprijină copiii şi tinerii străzii pentru a-i determina să renunţe la viaţa caracteristică străzii şi îi responsabilizează să depună eforturi pentru a se integra în societate. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă. Acţiunile din această campanie urmăresc să sensibilizeze opinia publică în vederea nondiscriminării copiilor şi tinerilor străzii şi identificării unor soluţii eficiente de prevenire şi combatere a fenomenului „copiii străzii”.

Asociaţia Stea încurajează sătmărenii să se implice, indiferent de vârsta sau profesia pe care o au, având la dispoziţie diferite alternative : voluntariatul, donaţiile şi sponsorizările în bani, alimente şi alte produse, sau asigurarea unui loc de muncă pentru tinerii de care se ocupă Asociaţia Stea. Asociaţia Stea invită pe această cale toţi sătmărenii să participe la acţiunile derulate în cadrul acestei campanii manifestând deschiderea de a oferi o şansă reală de integrare socială copiilor şi tinerilor străzii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite