Ruptură între generaţiile din Inspectoratul General de Poliţie. Ia naştere un nou sindicat, Europol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din foştii membrii de sindicat care afirmă că a fost exclus din organizaţie in mod ilegal pune bazele unui noi sindicat despre care afirmă că va fi ceva revoluţionar.

Sătmăreanul Cosmin Andreica a făcut parte din Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, dar din câte afirmă acesta a fost înlăturat după ce a făcut mai multe dezvăluiri în urma cărora fostul preşedinte de sindicat a fost reţinut pentru evaziune fiscal şi spălare de bani. Acesta afirmă că la acel moment a fost înlăturat ilegal din sindicat şi nu îi este permis să se întorcă. Pentru că nu are sorţi de izbândă să revină în sidicat şi să îşi continue proiectele acesta a decis să iniţieze o nouă formă de organizare a cadrelor de poliţie. Respective un nou sindicat, Europol.

„Astazi am decis sa ma opresc. Am incetat sa mai sper ca pot reveni in SNAP si sa-mi continui proiectele sindicale pentru colegii mei. Spun asta, deoarece de 4 luni incerc in zadar sa ma duelez cu cei care au pus laba pe Sindicatul National al Agentilor de Politie, si asta nu pentru ca nu as avea dreptate, ci pentru ca efectiv nu te poti bate cu niste oameni care sunt in stare sa calce pe cadrave pentru a ramane in varful organizatiei doar pentru miile de cotizatii pe care le incaseaza.

SNAP a insemnat pentru mine o oportunitate de a schimba ceva in acest sistem bolnav si obscur. O posibilitate ca noi, politistii, sa putem sa ne aparam in fata abuzurilor, nedreptatilor şi umilintelor la care am fost si suntem supusi. Am realizat multe, poate mai multe decat speram vreodata, dar acum sunt nevoit sa va spun ca SNAP-ul nu mai reprezinta nimic din ceea ce a reprezentat la inceput.

In sutele de deplasari prin tara, in fata multora dintre cei care cititi acest mesaj, am pledat pentru SNAP si pentru ca voi sa aderati la acest sindicat. Acum insa, tot eu, am obligatia morala de a va cere sa va retrageti din aceasta organizatie care a devenit un S.R.L.

La fel ca voi, am fost inselat de aparenta iluzorie ca sunt lasat si mi se permite sa schimb lucrurile in MAI, dar cand am inceput sa inaintam tot mai mult si sa obtinem rezultate, am fost loviti de represiunea „sistemului” care culmea, avea adepti chiar din mijlocul nostru, din interiorul sindicatului.

Pentru aceste motive, si pentru faptul ca azi, nu mai vad nicio deosebire intre SNAP si celelalte organizatii sindicale pe care noi le blamam, voi alege un alt drum. Nu mai vreau sa fiu incojurat de lideri penali, de lideri pensionari sau de lideri pentru care munca sindicala inseamna doar manipulare si vorbe. Imi doresc sa strang alaturi de mine politisti tineri, care vor sa schimbe ceva pentru viitorul lor.

Asadar, azi va anunt ca ii invit pe toti liderii cu care am lucrat, pe toti membri care isi doresc sa continue ce am inceput in SNAP, dar si pe cei tineri care nu mai vor ca soarta lor sa fie in mainile unor lideri pensionari, corupti şi aserviti, sa mi se alature in noua structura pe care am creat-o, Sindicatul Politistilor Europeni „EUROPOL”.”, este textul postat de Cosmin Andreica pe pagina sa de Facebook.

Acesta a primit mesaje de încurajare de la prietenii săi virtuali, unii transmitându-I chiar că aşteptau o astfel de iniţiativă după ce de trei luni refuză să îşi mai plătească cotizaţiile la vechiul sindicat din cauza nemulţumirilor pe care le au faţă de acesta.

Cosmin nu a dorit să dea mai multe detalii despre viitorul sindicat, afirmând :„Voi ieşi săptămâna viitoare cu o campanile pentru sindicatul Europol, ce va fi de interes pentrutoată lumea. Nu pot să dau mai multe detalii despre ea acum pentru că mai sunt câteva elemente de clarificat. E ceva revoluţionar, aş spune”, afirmă poliţistul. 

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite