Ponturi pentru a organiza cea mai frumoasă nuntă după tradiţia românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nunta cu elefant FOTO Hepta

Românii îşi doresc mereu să aibă cât mai multe servicii la nuntă, aceasta să fie cât mai diversificată şi bogată, pentru a uimi invitaţii, dar de cele mai multe ori combinaţiile de servicii la care apelează aduc doar un eşec. Majoritatea nunţilor nu au o poveste proprie, ci sunt o combinaţie de stiluri.

Nunta este un moment extrem de important din viaţa fiecărui om, mai ales femeile dându-i o importanţă sporită şi transformând momentul în unul de referinţă. În mod normal tot ceea ce facem, fiecare eveniment organizat, chiar şi nunta, prezintă sub diferite forme caracterul şi viziunea celor care stau în spatele ei. Doar că în cazul nunţilor, aici intervine problema.

Dacă mirii organizează totul singuri este uşor să se lase ispitiţi de diferite servicii sau momente, poate chiar prostiţi de anumite persoane, pentru a contracta anumite persoane sau pentru a achiziţiona diferite lucruri care nu se mai încadrează în tema aleasă pentru nunta lor. Nu de puţine ori nunţile care se doresc să aibă o tentă tradiţională, de la meniu, la decor, muzică şi locaţie sunt stricate cu diferite servicii.

„Tot mai multă lume doreşte o temă rustică, tradiţională la nuntă, mai ales cei care au fost mult timp plecaţi din ţară şi au invitaţi din străinătate, pentru a le arăta o parte din tradiţiile româneşti. Aceştia merg pe structura veche a nunţii, cu cerutul miresei, cu staroste, cu interpret de muzică populară, un meniu tradiţional, dar se întâmplă de multe ori să strice toată atmosfera cu gheaţă carbonică sau foc de artificii, care nu au nici o legătură cu tema iniţială a nunţii lor”, afirmă Cristina Nemeş, organizator de evenimente la Mega Events.

„Există şi persoane din cealaltă categorie, care doresc o nuntă modernă, cu un aer fresh, degajată, tinerească, dar pentru că ascultă de unii sau de alţii, pentru că cedează presiunilor părinţilor sau chiar de multe ori pentru că li se pare că nunta lor are prea puţine momente şi servicii, apelează un taroste care vine îmbrăcat în costum popular şi cu versurile acelea vechi de la ţară la o nuntă în aer liber sau care se doreşte foarte elegantă. Sau apar trupe de dansatori de dansuri populare, care sunt în total dezacord cu nota generală a unei nunţi care are un band de cover-uri, un decor uşor extravagant spre elegant”, afirmă Adrian Caraba, organizator de evenimente tot la Mega Events.

Cei doi afirmă că din păcate în acest domeniu nu există o cultură, iar oamenii sunt încă sceptici când vine vorba de angajarea unui organizator de evenimente pentru a le da sfaturi cu privire la ce se poartă şi ce nu în acel sezon, la ce servicii ar trebui să apeleze şi la care să renunţe. Astfel apar chiar şi la ţară, în zonele pitoreşti unde nunţile se mai fac în costume populare, diferite momente la nuntă, precum artificiile sau decorurile cu peşti vii în vaze, care nu se încadrează în tema nunţii.

„O nuntă trebuie să spună o poveste, tot ce o compune să transmită un mesaj, un fior, un sentiment. Din păcate lumea se uită doar să aibă muzică bună şi mâncare, dar omit multe lucruri care pot să strice o nuntă care altfel ar putea fi aproape de perfecţiune”, a concluzionat Cristina Nemeş. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite