Poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat circa 500 de pachete de ţigări care au fost aduse cu drona

0
0
politia

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu au descoperit şi ridicat în vederea confiscării aproximativ 500 pachete cu tigări care au fost aduse din ţara vecină, cu drona. Doi cetăţeni români care primiseră şi urmau să depoziteze ţigările sunt cercetaţi pentru contrabandă.

„În data de 19 februarie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halemu – judeţul Satu Mare, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, pe direcţia localitpţii Porumbeşti, un aparat de zbor de mici dimensiuni (dronă), care transporta un colet. În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii, la aproximativ 2 km de frontiera cu statul vecin, două persoane care au preluat un colet învelit în folie neagră şi l-au încărcat într-un autoturism. În cel mai scurt timp au fost anunţate despre acest eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, persoanele, autoturismul şi coletul au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 500 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty free, în valoare de 5.850 lei.

Autoturismul – în valoare de 35.000 lei – şi ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

image
Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite