Plângere penală pentru cruzime. O asociaţie din Carei vrea să îl pedepsească pe bărbatul care şi-a spânzurat câinele de Rusaliile catolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câini maidanezi. Foto Adevarul
Câini maidanezi. Foto Adevarul

Violenţa faţă de animale pare să nu aibă limite. O asociaţie din Carei vrea să schimbe lucrurile şi să creeze un precedent: a făcut plângere penală împotriva a doi oameni ce au omorât cu cruzime un câine şi o pisică.

Preşedintele Asociaţiei Puffy din Carei, asociaţia ce luptă pentru drepturile animalelor, a făcut două plângeri penale împotriva a doi bărbaţi care au chinuit şi ucis un câine şi o pisică. Maria Ardelean spune că nu i-a fost deloc uşor să găsească persoane dispuse să dea declaraţii împotriva celor doi bărbaţi, deşi au fost suficienţi martori la crudele întâmplări. 

Primul caz s-a petrecut de Rusaliile Catolice când un cetăţean şi-a spânzurat câinele în curtea blocului, sub ochii vecinilor.

„Am făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, împotriva numitului M. Gheorghe, care a avut curajul să spânzure un câine în ziua de Rusaliile romano-catolicilor. L-a văzut un bloc întreg, oamenii au fost revoltaţi de ceea ce a făcut individul. Dar când oamenii şi-au dat seama că cine-i individul, le-a fost teamă să meargă de martori, fiind bătrâni (n. .r bărbatul este o fire autoritară). Doi tineri care au văzut şi ei uciderea câinelui, au dorit să fie audiaţi în calitate de martori, au solicitat să se ia măsurile legale faţă de acesta”, a declarat femeia pentru presasm.ro. Foto: citynews.ro 

A doua plângere este îndreptată către o persoană din cercurile asociaţiilor de vânători şi pescari, pe care preşedinta Asociaţiei Puffy Carei îl acuză că a împuşcat o pisică. 

„O altă plângere, la Arme şi Muniţii Satu Mare, a fost făcută împotriva individului Sântoan, preşedinte al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Satu Mare. Am înţeles că l-au suspendat pe perioada cercetării penale. Acest individ, în săptămâna sărbătorilor de Paşte a romano-catolicilor, a împuşcat ziua în amiaza mare o pisică în curtea unui om - chemat de proprietar să împuşte pisica. A parcat în faţa casei, şi-a scos arma ca pe un pix, a împuşcat pisica şi şi-a pus arma în maşină, plecând mulţumit. Parcă am fi în vestul sălbatic”,  a declarat Maria Ardelean pentru aceeaşi publicaţie. 

Până acum, în judeţul Satu Mare, instanţele nu s-au confruntat cu astfel de cazuri, dar un verdict favorabil preşedintei Asociaţiei Puffy Carei ar putea fi un antecedent pozitiv în acest domeniu. 

Mai puteţi citi: 

Câinele Bella, ajutor important în deconspirarea traficanţilor de ţigări

 

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite