Percheziţii la domiciliul primarului din Satu Mare, Dorel Coica. Nu poate justifica un milion de lei: „Au venit să verifice dacă sumele sunt reale sau nu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Coica, primarul din Satu Mare FOTO Adevărul
Dorel Coica, primarul din Satu Mare FOTO Adevărul

Primarul Dorel Coica (PSD) se află în vizorul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare după ce în declaraţiile de avere ale acestuia a apărut o sumă de peste un milion de lei a cărui provenienţă a omis-o în declaraţiile de avere de-a lungul anilor. Primarul din Satu Mare este de profesie medic şi are o clinică privată.

UPDATE 13:00 „ A fost verificat numai ceea ce ţine de declaraţia şi rectificativa (n.r. act ce permite rectificarea ulterioară) ce am trimis-o la ANI  la Bucureşti. Societatea întradevăr e constituită pe codul meu numeric personal, u nu am nici o treabă cu societatea acuma pentru că m-am suspendat pentru că sunt primarul municipiului. După ce nu o să mai fiu primar o să reiau activitatea de la SCM. A trebuit să le dăm acte, toate extrasele, mi se pare o chestie foarte normală şi foarte bine că se verifică să nu mai fie nici un fel de suspiciiuni din partea altora.”

Coica Satu Mare

Ce a spus primarul oraşului Satu Mare după percheziţiile de la el de acasă

UPDATE 12.39 Primarul a ieşit din casă şi le-a declarat jurnaliştilor prezenţi că percheziţiile au fost de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi au vizat declaraţiile de avere rectificate trimise către ANI. Aceste declaraţii nu cuprindeau veniturile cabinetelor medicale din clinica sa, venituri din ultimii 3 ani. Veniturile apăreau pe numele acestuia deoarece cabinetele au fost realizate pe codul său numeric. 

„E vorba despre declaraţia mea de avere. Acolo am declarat nişte venituri suplimentare şi mi-au dat de la Finanţe cum că acelea sunt veniturile mele pe care le-a făcut societatea medicală. Au venit cei de la Parchet ca să verifice dacă sumele sunt reale sau nu“, a declarat primarul Dorel Coica.


Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare au percheziţionat locuinţa primarului Dorel Coica într-un dosar de spălare de bani. Mascaţii au descins în această dimineaţă la casa primarului de pe strada Brediceanu din Satu Mare cerându-i documente privind situaţia financiară a clinicii sale SCMD Coica.

Percheziţiile sunt încă în desfăşurare.

Imagini cu casa primarului din Satu Mare

perchezitii stau mare
imagine din fata casei lui dorel coica

Dorel Coica este primarul municipiului Satu Mare din anul 2012 când a câştigat din partea USL, acesta fiind membru PSD. Dorel Coica este de profesie medic având o societate medicală privată, de unde şi-a suspendat activitatea în momentul în care a fost ales primar. Dorel Coica este preşedintele organizaţiei municipale a PSD Satu Mare şi pentru câteva săptămâni a fost şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, după ce Mircea Govor şi-a dat demisia. În prezent Dorel Coica este înscris într-o nouă cursă electorală pentru funcţia de primar.

Pe aceeaşi temă: 

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, l-a taxat pe primarul Dorel Coica deoarece acesta susţine producătorii din alte judeţe, în detrimentul celor din Satu Mare

Dorel Coica: “Mircea Geoană este un nimeni”. Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare l-a făcut preş pe fostul şef al partidului

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite