O tânără abandonată la naştere s-a îndrăgostit de tatăl natural. Au început o relaţie sexuală şi au ajuns în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Negreşti-Oaş, abandonată la naştere şi dată spre adopţie la vârsta de un an şi-a regăsit, la majorat, părinţii biologici. S-a îndrăgostit de tatăl natural cu care a şi avut relaţii sexuale. Vecinii le-au sărit în cap şi au ajuns în instanţă pentru incest, dar au fost achitaţi.

Până la vârsta majoratului, tânăra a locuit cu familia sa  adoptivă. A aflat cine sunt părinţii ei naturali în 2017, abia când a intrat în posesia unor documente şi a plecat să-i caute. I-a găsit în localitatea Pişcolt din Satu Mare şi a făcut, pe loc, o pasiune pentru tatăl biologic.

„De atunci (n.r. luna octombrie 2017, n.n.) am venit în vizită în repetate rânduri. Tot din luna octombrie am început să am conversaţii telefonice cu părinţii mei naturali. De la începutul anului 2018, având întâlnirile cu familia naturală, am început să mă îndrăgostesc de tatăl meu natural, (…) iar acesta la rândul lui la fel (…). De la data de 26.01.2018 am dormit împreună cu tatăl meu în acelaşi pat, întreţinând raporturi sexuale cu el, chiar dacă ştiam amândoi că suntem tată şi fiică”, le-a mărturisit fata anchetatorilor (rolii.ro) când cazul a intrat în atenţia Poliţiei.

„Am întreţinut raporturi sexuale cu fiica mea"

Bărbatul a recunoscut şi el relaţiile incestuoase, pe care, în cele din urmă a spus că le regretă.

"În data de 26.01.2018 ne-a spus că doreşte să se mute la noi definitiv (…). În fiecare seară, după ce soţia mea şi ceilalţi cinci copii adormeau, am întreţinut raporturi sexuale cu fiica mea”, a mărturisit bărbatul.

Incestul a ieşit la iveală când concubina bărbatului, mama naturală a fetei a înţeles că cei doi au relaţii sexuale. Mai mult decât atât, bărbatul i-a explicat femeii cu care-şi împărţise viaţa că s-a îndrăgostit de fiică şi că vor să trăiască împreună, continuând să doarmă împreună în acelaşi pat.

„În dimineaţa zilei de 27.01.2018, când ne-am trezit, l-am întrebat pe concubinul meu (…) ce a fost cu mişcarea pe care am auzit-o în patul de pe partea cealaltă. Atunci, acesta mi-a spus că s-a culcat cu B. şi au făcut dragoste (…).”.

Cazul a intrat în atenţia Poliţiei abia după ce a ajuns la urechile sătenilor. Oamenii au dat buzna în gospodăria bărbatului şi au fost la un pas să-l linşeze. Fata a fost cea care a sunat la poliţie, de teamă pentru bărbat.

Procurorii au invocat “pericolul” asupra “speciei umane”

Ambii au fost trimişi în judecată. Procurorii au considerat că gradul de pericol social concret al faptelor comise de către cei doi inculpaţi este unul foarte ridicat, “având în vedere adusă valorilor sociale ocrotite de legea penală, modul de săvârşire a faptelor, aşa cum a fost descris mai sus, împrejurările în care faptele au fost comise şi, nu în ultimul rând, urmările produse în cazul lezării relaţiilor sociale referitoare la inviolabilitatea bazelor morale pe care este clădită familia, a desfăşurării vieţii sexuale a persoanei cu respectarea normelor morale şi fără a pune în pericol, sub aspect biologic, specia umană, în contextul convieţuirii sociale în cadrul familiei, relaţii ce ar trebui să implice, prioritar şi în detrimentul pornirilor sexuale, grija faţă de normala dezvoltare fizică, intelectuală şi morală a membrilor familiei”.

Cu toate că atât tatăl, cât şi fiica au recunoscut întreţinerea de raporturi sexuale normale deşi cunoşteau că se află în relaţie de rudenie în linie directă, instanţa, Judecătoria Carei, a considerat că acest aspect nu dovedeşte raporturile de filiaţie:
 

“Instanţa reţine că la dosarul cauzei nu există dovada nici a paternităţii biologice a inculpatului K. I. faţă de inculpata P.B., legătura de rudenie dintre cei doi nefiind stabilită prin efectuarea unei expertize medico-legale de stabilire a filiaţiei, respectiv test ADN”, se arată în considerentele sentinţei penale 66/2020 a Judecătoriei Carei.

În lipsa dovedirii relaţiei biologice de rudenie directă şi în lipsa stabilirii legale a raporturilor de filiaţie dintre cei doi, judecătorul a reţinut că, deşi fapta în materialitatea ei există, lipseşte trăsătura esenţială care face ca fapta să fie prevăzută de legea penală: legătura de rudenie în linie directă dintre inculpaţi şi i-a achitat pe cei doi. Decizia Judecătoriei Carei nu este însă definitivă.

Îţi recomandăm să mai citeşti:

Contrabandiştii care au agresat o patrulă de frontieră aflată în misiune, trimişi în judecată pentru ultraj

VIDEO Simfonia culorilor de toamnă în Parcul Naţional Piatra Craiului

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite