Lupte în UDMR pentru stabilirea candidatului la Primărie. Kelemen Hunor vine joi la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea că alegerile din 2012 vor fi cele mai grele din ultimii 20 de ani
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea că alegerile din 2012 vor fi cele mai grele din ultimii 20 de ani

Iuliu Ilyes și Gabor Kereskenyi sunt principalii candidați cu care UDMR ar putea ieși în față la alegerile pentru Primăria Municipului Satu Mare. UDMR își va anunța oficial candidații până în data de 30 martie. 

Președintele UDMR Kelemen Hunor va participa joi, 15 martie, la evenimentele organizate la Satu Mare cu prilejul Zilei Naționale a Ungariei și Zilei Maghiarilor de pretutindeni. Președintele Consiliului Județean Csehi Arpad, liderul formațiunii politice pe plan județean, a declarat că în programul vizitei nu a fost prevăzută nicio ședință, dar că problema stabilirii candidaților pentru alegerile locale „va fi discutată la nivel informal”. Președintele CJ a mai afirmat că UDMR local nu a stabilit o dată precisă pentru anunțarea candidaturilor. „Avem un termen limită, 30 martie, dar nu o dată precisă” susține Csehi Arpad.

Lupte în UDMR, nicio certitudine

Actualul primar Iuliu Ilyes și viceprimarul Gabor Kereskenyi sunt principalii oameni care se luptă în UDMR pentru candidatura la Primăria Municipiului Satu Mare. Voci din opoziție susțin chiar o potențială nominalizare a actualului președinte CJ Csehi Arpad pentru fotoliul de primar, însă aceasta este puțin probabilă. Surse din partid afirmă că în sondaje, la capitolul vizibilitate, cel mai mare procent a fost obținut de Iuliu Ilyes, secondat de Csehi Arpad. Kereskenyi s-a clasat abia pe locul al treilea. Sondajul privind intențiile de vot a relevat însă faptul că electoratul de limbă maghiară va vota candidatul UDMR indiferent de numele său, fapt pe care Kereskenyi, vocea numărul unu în organizația municipală a UDMR Satu Mare, își susține lupta internă cu actualul primar Iuliu Ilyes.

Mai multe lămuriri nu a dat nici președintele UDMR Kelemen Hunor, în ultimele vizite de la Satu Mare. Acesta a declarat telefonic pentru un post local de televiziune că „partidul dispune de măsuri specifice pentru stabilirea candidaților”, fapt care a alimentat o serie de suspiciuni în rândul reprezentanților opoziției, potrivit cărora Kereskenyi - apreciat de opoziție drept „un om mai ușor de bătut” pentru candidatul social-democrat Dorel Coica decât Iuliu Ilyes – l-ar putea înlocui pe actualul primar în cursa electorală. Kelemen Hunor a mai afirmat și că „nu vede alegeri la Satu Mare fără Csehi Arpad, Iuliu Ilyes și Gabor Kereskenyi”, răspunzînd incert întrebărilor cu privire la numele candidaților care i-au fost adresate de mass-media.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite