FOTO Un bobtail din Ungaria a fost desemnat cel mai frumos câine din cadrul CACIB Satu Mare 2013. Patrupedul este puiul câştigătorului de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bobtailul alături de stăpânul său şi oficialităţi din judeţul Satu Mare
Bobtailul alături de stăpânul său şi oficialităţi din judeţul Satu Mare

Un ciobănesc ancestral englez a fost desemnat cel mai frumos câine al expoziţiei CACIB Satu Mare 2013. Stăpânul câinelui este din Ungaria şi a câştigat exact acelaşi premiu anul trecut, tot la Satu Mare, cu tatăl bobtailului.

În parcarea din faţa Pieţei Rex a avut loc astăzi expoziţia de campionat CACIB Satu Mare 2013, intrând în competiţie toţi câştigătorii desemnaţi în prima zi a campionatului şi în cea de-a doua. Sute de exemplare de câini s-au întrecut pe categorii, iar în finală au ajuns cele mai bune exemplare, un bobtail din Ungaria şi un Chihuahua din Cehia, primul fiind desemnat cel mai frumos patruped al expoziţiei. Bobtail-ul este puiul câştigătorului de anul trecut, Jimmy, care locuiesc alături de stăpân în în localitatea Szekesfehervar din Ungaria.

Concursul-expoziţie a reunit câini de rasă din 19 ţări, răsplătiţi fiind cu titlul C.A.C.I.B (câine cu aptitudini de campion în expoziţii internaţionale), pe diferite grade de performantă, atribuite de un juriu profesionist.

Potrivit celor declarate de preşedintele Asociaţiei Chinologice Române Satu Mare, Zsolt Molnar, la această competiţie s-au înscris 1.732 de câini din 170 de rase, din 19 ţări. Anul acesta, la concursul de la Satu Mare s-au înscris cu 216 mai mulţi proprietari de câini faţă de anul trecut, ceea ce reprezintă un nou record al întrecerii. Titlul “Campion România” a fost  acordat câinelui care a obţinut titlul C.A.C.I.B. în expoziţia Open, iar titlul de “Campion România Junior” i-a fost acordat câinelui care a obţinut titlul Best Junior în expoziţia Open.

Cei care au decis care vor fi câştigătorii acestui concurs sunt arbitrii renumiţi în domeniu, printre care Boris Chapiro – Franţa, Viva Maria Soleckyj Spunar – Polonia, Stefan Sinko – Slovenia, Ferdinando Asnaghi– Italia, Zoia Oleinikova şi Krisztina Tar, ambele din Ucraina, Sandor Szabo, Vilmos Kardos şi Csaba Pettko, toţi din Ungaria, respectiv arbitri români Cristian Stavarache, Daniela Radu şi Marian Drăgănescu.

La festivitate au luat parte alături de organizatorii evenimentului, ajuns la ediţia cu numărul 36, Filiala Satu Mare a Asociaţiei Chinologice Române, reprezentată prin preşedintele ei, Molnar Zsolt, viceprimarul Radu Roca, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite