Dorel Coica- primarul care sfidează legea şi educaţia.  Edilul vrea să scoată în stradă UBB Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul vrea să scoată extensia UBB din clădire, pentru a muta staff-ul Primăriei acolo
Primarul vrea să scoată extensia UBB din clădire, pentru a muta staff-ul Primăriei acolo

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, intenţionează să scoată în stradă Universitatea Babes- Bolyai, filiala Satu Mare, pe motivul că nu plăteşte chirie Primăriei. În schimb, Veigh Balasz, directorul de studii al Extensiei UBB afirmă că neplata chiriei invocată de edilul şef este falsă.

Ignorând un contract valabil încă 26 de ani, primarul Dorel Coica doreşte să mute sediul Primăriei în imobilul de pe strada Petofi în care de 14 ani îşi desfăşoară activitatea extensia de la Satu Mare a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Edilul şef îşi argumentează decizia prin faptul că Primăria Satu Mare este chiriaşa Consilului Judeţean, deşi n-a plătit vreodată chirie, scrie Transilvania Reporter.

Soluţia prezentată de către primar sursei citate este aceea ca extensia UBB Satu Mare să se mute într-o altă clădire, de la marginea oraşului, care ar fi potrivită pentru studii universitare.

Directorul de studii al Extensiei de la Satu Mare, Veigh Balasz, a declarat sursei că în răspunsul formulat la adresa Primăriei Satu Mare, rectorul UBB Cluj Napoca,  Ioan Aurel Pop, invocând Hotărârea Consiliului Local din anul 1999, precizează ferm că Extensia de la Satu Mare nu va părăsi sediul. Veigh Balasz reaminteşte că în anul 1999, când imobilul de pe strada Petofi a fost atribuit Extensiei de la Satu Mare a UBB Cluj Napoca, în Hotărârea Consiliului Local au fost menţionate clar condiţiile: în loc de chirie, amenajarea interioară a imobilului de către UBB Cluj Napoca, respectiv asigurarea funcţionalităţii acestuia ca universitate. În concluzie, afirmă Veigh Balasz, nu vom pleca din sediul de pe strada Petofi!

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite