Deznodământ tragic în cazul exploziei de la ştrandul din Acâş: copilul de 6 ani este singurul supravieţuitor. Părinţii lui au murit la spitalul din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deznodământ tragic în cazul exploziei de la ştrandul din Satu Mare ce a avut loc luni, 2 septembrie. Bărbatul care a provocat deflagraţia şi soţia acestuia au murit la Spitalul de Arşi din Capitală. Fiul lor de şase ani, singurul supravieţuitoral exploziei, este în stare stabilă la spital.

Ce doi adulţi, Gheorghe Rotar (28 ani) şi Rodica Kovacs (31 ani), părinţii unui copil de şase ani, au murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Gheorghe Rotar  a decedat vineri seara, iar iubita lui Rodica Kovacs în cursul zilei de sâmbătă. Medicii au fost rezervaţi în privinţa lor, încă de la început, în condiţiile în care bărbatul de 28 de ani avea arsuri pe 65% din suprafaţa corpului, iar femeia de 31 de ani, pe 80%.

Explozia s-a produs, luni, în jurul orei 18.00, la ştrandul Acâş, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare. Serviciul judeţean de ambulanţă a preluat trei persoane care au suferit arsuri - un copil de şase ani şi părinţii acestuia - şi le-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean Satu Mare.

Potrivit spuselor acestora, ei se aflau într-o încăpere unde făceau balneoterapie, când s-a produs o flamă, a declarat medicul Heinrich Otto de la UPU, care a preluat cazul. Cei doi adulţi au suferit arsuri pe 70 - 80 la sută din corp, iar copilul pe 50 - 60 la sută din suprafaţa corpului, potrivit Mediafax. Pacienţii erau conştienţi şi au primit calmante, urmând să fie transportaţi la Bucureşti pentru a primi îngrijiri de specialitate, a mai spus medicul. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, pentru Mediafax, că ministrul Gabriel Oprea a solicitat un avion militar pentru preluarea răniţilor.

Aeronava a decolat, luni noapte, cu un echipaj SMURD la bord, pentru a-i transporta pe cei doi adulţi la Spitalul de Arşi şi pe copil, la Spitalul „Grigore Alexandrescu" din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Camelia Cosma, a declarat, marţi,  că din primele cercetări s-a stabilit că a explodat o conductă de apă termală situată într-o încăpere destinată băilor la vană. ”Poliţiştii au început verificări în cazul exploziei de la ştrandul Acâş pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs explozia, dispunerea măsurilor legale care se impun în acest caz şi tragerea la răspundere a eventualilor responsabili de producerea incidentului. Din primele cercetări s-a stabilit că într-o încăpere destinată băilor la vană ar fi explodat o conductă de apă termală, iar doi adulţi, soţ, soţie şi copilul minor al acestora, aflaţi în încăpere, au suferit leziuni. S-au ridicat diverse obiecte din încăpere de către poliţişti şi se va stabili cauza exploziei”, a spus Coman, citată de Mediafax.

O angajată a ştrandului a declarat că în încăperile băilor la vană este interzis fumatul, iar bărbatul rănit în explozie ar fi fumat.  ”I s-a atras atenţia domnului respectiv, la fel cum li se spune tuturor turiştilor, să nu fumeze, fiind vorba despre apă sulfuroasă, dar dânsul a fumat. În urma exploziei s-au spart uşa şi tavanul încăperii. Şi la ştrand se face o verificare să se vadă dacă s-au respectat toate cerinţele”, a spus aceasta. Ştrandul termal din Acâş este proprietate privată şi aparţine unor oameni de afaceri din Baia Mare. Comuna Acâş este situată în sudul judeţului Satu Mare, la o distanţă de 38 km de municipiul Satu Mare.

Citeşte şi:

FOTO Explozie la un ştrand din Satu Mare. O familie a suferit arsuri grave. Părinţii au slabe şanse de supravieţuire

Un copil de 6 ani şi părinţii, victime ale unei explozii la un ştrand din Satu Mare. Cei doi adulţi, în stare foarte gravă

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite