Deputatul Andreea Paul a pierdut procesul cu Ovidiu Silaghi, prin care îi cerea 100.000 de euro pentru declaraţii calomnioase şi discriminatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul de Oaş, Andreea Paul, a pierdut procesul cu europarlamentarul Ovidiu Silaghi, prin care îi cerea 100.000 de euro pentru declaraţii calomnioase şi discriminatorii. Sentinţa a fost dată pe 24 aprilie şi este definitivă.

În cazul procesului dintre Ovidiu Silaghi şi Andreea Paul s-a hotărâr, în 24 aprilie 2014, că acţiunea civilă formulată de reclamantă este respinsă, fără cheltuieli de judecată.

Prin această acţiune civilă, respinsă de către instanţă, deputatul Andreea Paul obliga pârâţii, în plângerea depusă la dosar, la plata sumei de 100.000 euro ca daune morale contravaloare a prejudiciului suferit de aceasta în urma încălcării dreptului la demnitatea personală, la imagine şi a limitelor libertăţii de exprimare.  Deasemnea, aceasta a solicitat publicarea, pe cheltuiala pârâţilor hotărârii judecătoreşti în trei ziare de circulaţie naţională, precum şi pe prima pagină a variantei online şi a variantei tipărite a gazetei şi plata cheltuielilor de judecată.

Motivul acţiunii era un articol apărut în 2012 într-un ziar local care a publicat, atât în varianta tipărită, cât şi în varianta online a ziarului un articol cu titlul "Lansare în forţă a USL". Andreea Paul a considerat faptul că, articolul, deşi ar fi trebuit să conţină infomaţii despre lansarea candidaţilor USL la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012, reprezintă în fapt un atac injust şi concertat la adresa sa, în calitate de candidată din partea ARD în Colegiul nr.1 Oaş - Satu Mare, pentru Camera Deputaţilor. Aceasta a considerat articolul ca fiind un atac menit de a aduce, în mod direct, atingeri grave imaginii, reputaţiei, credibilităţii şi demnităţii sale profesionale.

În plângerea depusă aceasta susţine faptul că "prin susţinerea şi evidenţierea în cadrul articolului a unor aparente legături de sânge ale subsemnatei cu criminali de război, sunt acuzată că îmi este ruşine de numele său de familie, că am renunţat la numele de familie "Vass" şi că mi-am negat "originile" pentru a nu-mi periclita candidatura. Fără a proba în niciun fel veridicitatea informaţiilor furnizate, pârâţii au furnizat opiniei publice o serie de informaţii false, defăimătoare şi denigratoare la adresa subsemnatei, încălcând, în lupta după voturi şi după senzaţional, principiul nediscriminării şi limitele libertăţii de exprimare".

Vă recomandăm şi

Pantofarul care i-a făcut preşedintelui Băsescu o pereche de pantofi a fost vizitat de deputatele Claudia Boghicevici şi Andreea Paul Vass

PDL sesizează CCR privind numirea lui Victor Ciorbea la ASF

Andreea Paul: Despre o construcţie pe dreapta discutăm după alegerile europarlamentare, pornind de la PDL şi PNL

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite