Oscar Pistorius, predispus anxietăţii? Parchetul cere o evaluare psihiatrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oscar Pistorius, paralimpic sud-african FOTO Reuters
Oscar Pistorius, paralimpic sud-african FOTO Reuters

Parchetul cere evaluarea psihiatrică pentru Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita cu premeditare. Iniţiativa de testare a paralimpicului sud-african a apărut după ce o martoră a apărării a anunţat că sportivul suferă de anixetate.

Psihiatra Meryll Vorster, citată luni ca martor al apărării în procesul lui Oscar Pistorius, a declarat că acesta suferă de anxietate. După discuţii cu familia şi prietenii paralimpicului, specialista a întocmit un raport potrivit căruia tulburările îşi au originea în perioada copilăriei: părinţii au divorţat de când avea şase ani, tatăl era „iresponsabil şi majoritatea timpului absent“, iar mama dormea cu o armă de foc sub pernă. 

„Copiii din familia Pistorius au fost crescuţi astfel încât să vadă mediul înconjurător ca o ameninţare“. Mai mult, când Oscar Pistorius avea doar 14 ani, mama lui a murit, iar sportivul şi-a ţinut sub control anxietatea printr-o dietă strictă şi un program riguros de antrenamente, însă, când a devenit cunoscut la nivel mondial, a început să se teamă că ar putea fi victima unei crime. Raportul susţine faptul că sud-africanul se temea pentru propria-i siguranţă şi invita adeseori prieteni să rămână peste noapte în locuinţa sa, având tendinţa de a percepe mediul înconjurător mai periculos decât este în realitate.

În vârstă de 27 de ani, Oscar Pistorius riscă 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit că a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani cu care avea o relaţie de trei luni când a împuşcat-o, pe 14 februarie 2013. Încă de la început, sportivul a susţinut că a împuşcat-o pe iubita sa din greşeală, crezând că este un hoţ, însă acuzarea este de părere că aceasta a fost ucisă după o dispută violentă.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Primele semne care susţin nevinovăţia lui Oscar Pistorius, acuzat de uciderea cu premeditare a iubitei sale

Cele mai şocante scandaluri din lumea celebrităţilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite