De toate, pentru toţi, de Zilele Judeţului Satu Mare. Manifestările durează trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte artişti extrem de cunoscuţi în ţară vor concerta sâmbătă şi duminică la Satu Mare  FOTO  arhivă
Şapte artişti extrem de cunoscuţi în ţară vor concerta sâmbătă şi duminică la Satu Mare  FOTO  arhivă

Horia Brenciu, Ellie White, Vama Veche, Connect- R, Akcent , Elena Gheorghe şi chiar Andreea Bănică vor fi prezenţi în acest weekend la Satu Mare, unde vor susţine concerte de excepţie, la prima ediţie a Zilelor Judeţului Satu Mare.

Vineri vor începe manifestările, dar sâmbătă dimineaţa va avea loc deschiderea propriu zisă, la ora 11:00. Sătmărenii vor putea admira în central vechi defilarea majorete din Carei, a fanfarei din Căpleni, defilarea cavalerilor Pălincii dar şi parada Portului popular. De la ora 11:30 va avea loc festivitatea de decernare a premiilor pentru concursul de pălincă, ajuns la ediţia a IX-a, după care cei mai iscusiţi bucătari se vor întrece la concursul culinar pe trei teme: bogracs, mămăligă şi produse patiserie (desert). Tot sâmbătă, în fata Hotelului Dacia, între orele 15:00 şi 17:00 se va desfăşura un concurs de tăiat lemne.

Concomitent cu aceste manifestări, de această dată în centrul nou, se va desfăşura un concurs de desene pe asfalt ”Locul unde trăiesc”, mai exact pe strada 1 Decembrie 1918, de la ora 10.00. Cel mai aşteptat moment de sătmărenii din întreg judeţul, Miss Judeţul Satu Mare, se va desfăşura de la ora 13:45, organizatori fiind Şcoala de Arte şi Agenţia Gaby’s Models.

Spre seară vor urca pe scenă cei mai îndrăgiţi artişti din România. Vor urca pe scenă de la ora 18:15 Deep Central, Ellie White, de la 20:30, Vama Veche de la 21:30, iar spre sfârşitul serii va întreţine atmosfera Connect – R. Duminică va urca pe scenă şi Horea Brenciu, după care marele eveniment se va încheia cu un superb foc de artificii.

„ În urma cu câteva saptamani am stabilit ca în 24 iunie să sărbătorim Ziua Judeţului Satu Mare. Am ales această dată într-o zi cu semnificaţii religioase, în ziua în care sărbătorim Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sfântul Ioan Botezătorul va fi protectorul judeţului în care trăim, un judeţ pe care eu îl văd ca pe unul dintre cele mai frumoase din ţară. Şi de foarte mult timp am vrut ca judeţul nostru să aibă o zi a lui, aşa cum au toate comunele, cum au oraşele. Am pus mereu accent pe promovarea judeţului care se poate face numai punctând tot ceea ce avem mai bun. Toate localităţile din judeţ vor fi prezente în perioada acestor evenimente cu standuri la care să îşi etaleze obiceiuri, tradiţii şi bunătăţi culinare. Ziua Judeţului Satu Mare e un eveniment de înaltă ţinută, o îmbinare între tradiţii, cultură, gastronomie, produse tradiţionale, istorie şi voie bună“, a declarat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite