" Da" pentru toată viaţa! Un singur cuplu din Satu Mare a dorit să se căsătorească de Dragobete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După nouă ani de relaţie, doi tineri din Satu Mare au decis să îşi unească destinele chiar de Dragobete. Într-un cadru restrâns şi cu multe emoţii, Maria şi Adrian au spus ieri "Da" în faţa ofiterului de stare civilă, Ionel Torja. Cu toate că ziua de Dragobete este considerată una specială pentru toţi îndrăgostiti, doar un singur cuplu sătmărean a decis să devină o familie în această zi.

După nouă ani de relaţie în care au trecut prin multe încercări, Maria Lupu şi Adrian Iluţ au considerat că este momentul să renunţe la burlăcie şi să devină o familie, mai ales că spun ei sunt siguri că sunt suflete pereche. Nerăbdători să devină şi părinţi, Maria şi Adrian şi-au luat inima în dinţi şi au decis să facă pasul cel mare, mai ales că ieri au avut şi un ajutor de nădejde, pe Dragobete.  Alături de câţiva prieteni şi de familie, cei doi au devenit oficial în faţa ofiţerului de stare civilă soţ şi soţie, după ce, bineînţeles au răspuns cu un ferm," DA" la întrebările puse de şeful oficiului de stare civilă, iar apoi li s-au adus la cunoştiinţă responsabilităţile pe care le au de azi înainte unul faţă de celălat.  Faţă de anul 2011, când trei cupluri şi-au unit destinele de Dragobete, anul trecut două cupluri, anul acesta doar cei doi tineri au vrut să se căsătorească în această zi specială pentru toţi îndrăgostiţi.

" Este o zi specială, o zi frumoasă, Dragobetele este o sărbătoare tradiţională şi ne-am gândit că azi ar fi momentul potrivit să devenim soţ şi soţie. Nu am vrut să facem prea mare agitaţie din asta, adică sunt alături de noi prietenii apropiaţo, familia. Sunt sigură că am luat decizia potrivită pentru că el este omul care îmi aduce fericire linişte şi lângă care mă simt în siguranţă", spune proaspăta doamnă Iluţ.

La fel de emoţionat a fost şi Adrian care până la vârsta de 35 de ani s-a tot gândit dacă e momentul să se însoare. Anul acesta însă a fost decis ăs pună capăt perioadei de burlăcie şi să se aseze la casa lui, mai ales că este nerăbdător să devină tătic. Timid, însă încântat de alegerea făcută tânărul mărturiseşte cu zâmbetul pe buze că Maria este femeia visurilor lui " În acest moment am foarte multe emoţii. sunt sigur de alegerea pe care am făcut-o şi ce zi mai frumoasă decât de Dragobete?", spune Adrian.

Rezervări online

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să se căsătorească, la începutul anului 2014 s-a dat în folosinţă o aplicaţie prin care este posibilă programarea online a căsătoriilor. Această aplicaţie a fost dezvoltată şi modernizată pe parcursul anului 2015, astfel încât viitorii soţi să poată obţine toate informaţiile cu privire la actele care sunt necesare pentru încheierea căsătoriei, orarul şi locaţiile în care se vor oficia căsătoriile. În cursul anului 2015 aplicaţia a fost utilizată de 90% din tineri, pentru a se programa la căsătorie. Aplicaţia este utilă pentru cei care doresc să îşi unească destinele şi nu pot să se prezinte personal la serviciul de stare civilă pentru programare, deoarece sunt plecaţi la muncă în străinătate sau la studii în alte oraşe

Cu toate că azi a fost o zi specială pentru toţi indrăgostiţii, doar un singur cuplu a dorit să se căsătorească la final de februarie, cei mai mulţi dintre tinerii sătmăreni alegând să-şi unească destinele la căldura lunilor de vară. Când e înghesuială mare la starea civilă şi se oficază aproximativ 40-50 de căsătorii pe zi. În tradiţia populară se zice că Dragobete era un fel de Cupidon, ce oficia căsătorii. Această sărbătoare este dedicată tinerilor care doresc să se logodească şi să se căsătorească, Dragobetele devenind în tradiţia populară ocrotitorul tinerilor căsătoriţi toată viaţa.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite