Cum te poate scoate ia tradiţională din impasul vestimentar la slujba din noaptea Învierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ia este un articol vestimentar care poate fi purtat cu orice ocazie - foto: Bianca Sas Facebook
Ia este un articol vestimentar care poate fi purtat cu orice ocazie - foto: Bianca Sas Facebook

Bianca Sas colecţionează ii şi le comercializează celor dornici să aibă un umeraş cu tradiţie în garderobă. Ea recomandă ia atît la Biserică, cât şi la o masă în familie, atât la blugi cât şi la o fustă.

Ţinuta de Paşte reprezintă pentru multe doamne o problemă destul de gravă şi de arzătoare în această săptămână. Acestea caută să aducă prin articolele lor vestimentare cât mai mult din spiritul sărbătorilor, dar fără a exagera sau a strice însemnătatea lor. Pentru astfel de momente ia este un articol vestimentar recomandat, care nu doar că scapă purtătoarea din impasul alegerii ţinutei, dar o şi evidenţiază.

„O ie nu doar că te aduce mai aproape de tradiţii, că îţi insuflă ceva din spiritul acestei sărbători, din ceea ce ele însemnau odată la ţară, dar te pot şi scoate în evidenţă ca piesă vestimentară. În primul rând ii aduce cu ea o anumită puritate, o anumită curăţenie şi dă şi purtătoarei ei o altă lumină, o înseninează. Recomand ia albă pentru această ocazie, cu motive tradiţionale în culori calde, un roşu, un portocaliu, culori care să insuflet căldura, bucuria. Se poate purta atât la masa în familie, cu o pereche de blugi, ca să zicem că ai o ţinută mai comodă, dar şi la Biserică, de ce nu, cu o fustiţă. O brăţară discretă din mărgele sau o pereche de cercei complează perfect ţinuta, dar se poate opta, la Biserică, pentru un batin de dimensiuni mari, pus pe umeri.”, afirmă Bianca Sas,o colecţionară de ii, care a făcut o afacere din dragoste pentru aceste articole tradiţionale.

ie traditionala

Tradiţionalul prinde tot mai bine şi a fost cooptat într-o serie de combinaţii îndrăzneţe, cu priză la publicul feminin în special. Materialele cu motive populare, materialele înflorate din zona Oaş - Maramureş se găsesc tot mai des integral sau parţial pe diferite articole, de la rochii de seară la diferiţi pantaloni. Din această sferă vine şi recomandarea Biancă Sas pentru o altă ţinută prilejuită de o întâlnire în perioada sărbătorilor pascale.

„Dacă duminică sau luni aveţi o întâlnire cu prietenii, o ieşire undeva, sau se adună mai multă lume şi e veselie, ceva mai relaxat decât masa în familie cu rude, se poate înlocui ia cu o rochiţă brodată cu motive tradiţionale.Este extrem de comodă, doar să fie temperatura necesară pentru a o purta. Ea se poate accesoriza cu un brâu de mărgele cusute pe in sau cu nişte mărgele la gât. E o soluţie simplă, comodă şi rapidă de a arăta bine de sărbători. ”, mai afirmă Bianca Sas. 

ie traditionala
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite