Cum se explică diferenţa de preţ între burgerii din stradă şi cei din bistrouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burgerii de la colţ de stradă au trei elemente în compoziţie pe când cei de la bistro-uri presupun elemente ce necesită cunoştinţe de gastronomie - foto: adevarul.ro
Burgerii de la colţ de stradă au trei elemente în compoziţie pe când cei de la bistro-uri presupun elemente ce necesită cunoştinţe de gastronomie - foto: adevarul.ro

În timp ce unii folosesc carne proaspătă, pe care o macină, o condimentează, alţii se folosesc de palinele congelate care se găsesc în comerţ la câţiva lei.

Burgerul este un preparat care a intrat în meniul multor persoane, atât în pauza de masă de la birou, cât mai ales la festivaluri sau la ieşirile cu prietenii în oraş. Diferenţele de preţ la buger, între diferite locaţii, sunt destul de mari. 

„Nu putem din stat să punem în balanţă un burger de la colţ de stradă, de la o mică gheretă cu unul dintr-un bistro. Primul este mai mult un sandwich şi cel de-al doilea presupune deja cunoştinţe de bucătărie. Primul are în compoziţie trei elemente- o bucată de carne, roşii şi salată, cu sosurile de rigoare, pe când cel de-al doilea presupune 6-7 elemente, unele ce necesită anumite cunoştinţe de bucătărie. Nu poţi compara un burger cu trei elemente cu unul care are de exemplu ceapă caramelizată în miere şi prosseco, ce nici nu o poţi pregăti într-o gheretă la colţ de stradă”, afirmă Simona, managerul unui bistro. 

Diferenţele de preţ dintre burgerii de la colţ de stradă şi cei din locurile dedicate acestui preparat sunt şi de 10 lei, sau chiar mai mult, în funcţie de ce îţi comanzi. Cea mai mare diferenţă de preţ se resimte la carne, acolo unde se face şi diferenţa majoră de calitate. 

„Nu poţi să vinzi la un bistro care se respectă, la acelaşi preţ cu cei de la colţ de stradă. Noi cumpărăm carnea proaspătă, la preţul mari, hai să zicem 40 lei kg de carne de vită, din care facem 4 paline de carne. Asta însemna că doar carnea, fără celelalte ingrediente pe care le folosim ca să îi dăm gust, fără curent, timp şi angajaţi, ne costă 10 lei. Cei de la colţ de stradă se duc la supermarket, iau palina de carne congelată la 3-4 lei, o pun pe grătar şi e gata burgerul. Asta trebuie să înţeleagă oamenii când într-un loc li se cere 25 de lei pe un burger iar în altă parte doar 15, de asta e diferenţa atât de mare”, mai afirmă managerul restaurantului. 

Satu Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite