Consiliere profesională pentru rromii sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Satu Mare a fost selectată pentru a implementa proiectul „Împreună pentru o societate mai bună”, proiect iniţiat de Agenţia Naţională pentru Romi. Astfel, cei care fac parte din acest grup social, vor beneficia de consiliere şi orientare profesională.

Prin implementarea proiectului în Satu Mare şi în Regiunea de Dezvoltare Economico-Socială Nord-Vest, Satu Mare va încheia un parteneriat cu Centrul Regional de Resurse pentru Economia Socială. Astfel, la nivelul municipiului, grupurile vulnerabile vor beneficia de consiliere şi orientare în carieră, cu scopul de a îmbunătăţi accesul lor pe piaţa forţei de muncă şi excluderea marginalizării lor din societate.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi este destinat persoanelor de etnie rromă, persoanelor cu dizabilităţi precum şi persoanelor cu venituri scăzute.
Bugetul proiectului este de aproximativ 4.8 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru diferite activităţi de consiliere, calificare profesională şi înfiinţarea a opt Centre Regionale de Resurse pentru Economia Socială, câte unul  în fiecare regiune de dezvoltare a României.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite