Cel mai eficient câine dresat în găsirea de ţigări de contrabandă şi droguri se află în judeţul Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speedy a fost donat Vamei Halmeu de o companie de tutun din România - foto: Obiectiv-sm.ro
Speedy a fost donat Vamei Halmeu de o companie de tutun din România - foto: Obiectiv-sm.ro

Speedy a avut o acţiune de mare succes în urmă cu câteva luni, când datorită nasului său fin a descoperit o încărcătură de ţigări de contrabandă într-un camion încărcarcat cu rumeguş.

În urmă cu câteva luni, în judeţul Satu Mare, mai exact la Vama Halmeu s-a depistat unul dintre cele mai mari transporturi de ţigări de contrabandă. Descoperirea acestora a avut în rol principal un agent vamal special, pentru că este vorba de un câine special instruit şi nu un om.

Speedy este numele câinelui care îi ajută în munca de zi cu zi pe agenţii vamali din Vama Halmeu, acolo pe unde se încearcă zilnic introducerea în România a produselor de contrabandă. Câinele poliţist este instruit să identifice, doar după miros, ţigări de contrabandă, substanţe interzise, dar şi bani.

„Speedy face parte din a doua generaţie de câini poliţişti pregătiţi şi donaţi de JTI România către Poliţia de Frontieră, fiind unul dintre cei mai iscusiţi câine poliţişti din România. Un câine nu poate fi corput. Câinii donaţi de noi sunt speciali, pentru că ei ajung parte din familiile celor cu care lucrează”, afirmă reprezentantul JTI România.

Înaintea lui Speedy, în România, au existat şi alţi câini special instruiţi pentru lupta împotriva contrabandei, care au avut rezultate excepţionale, unul dintre aceştia fiind Max, care a fost pensionat recent, el fiind angrenat în misiunile de la Porţile de Fier.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite