Careienii se pregătesc de cel mai mare festival de teatru pentru studenţi SPOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile culturale din Carei au început pregătirile pentru cel mai mare festival de teatru pentru studenţi „SPOT“ care va ajunge în acest an la cea de a IV-a ediţie. Organizatorii au invitat actori-studenţi din cinci ţări dar speră să participe şi invitaţi din SUA. 

„Festivalul se va desfăşura în luna noiembrie. Anul acesta am invitat un număr record de actori-studenţi din România, Serbia, Polonia, Ungaria, Germania şi e posibil chiar şi din SUA. Spectacolele, atelierele şi seminariile se vor desfăşura într-o locaţie nouă, având în vedere faptul că teatrul este închis pentru renovări. În curând lansăm site-ul festivalului, pălinca e pusă la fiert iar bazinele din ştrand s-au îmbogăţit cu tobogane“, a declarat Paul Sarvadi, referentul Casei Municipale de Cultură din Carei, unul dintre iniţiatorii acestui festival.

Consiliul Judeţean a alocat festivalului 10.000 de lei

Conducerea Consiliului Judeţean a alocat 10.000 de lei pentru acest festival iar anul acesta, pentru prima oară, este posibil ca organizatorii să aibă parte şi de sponsorizări. „În plină criză am ambiţia să transform această ediţie de festival în cea mai mare de până acum. Revin actorii din Serbia şi cei din Ungaria şi sunt în tratative cu un profesor din America un român care predă în New York, Cosmin Chivu“, a mai spus Paul Sarvadi. Anul trecut au participat la festival aproximativ 120 de studenţi din România şi Germania, alături de profesorii lor. Invitatul de onoare al festivalului de anul trecut a fost regizorul român David Esrig, fondatorul Academiei de teatru “Athanor” din oraşul Burghausen (Germania).

Evenimentul, singular în România, a devenit unul de referinţă pentru mişcarea teatrală naţională, iar municipiul Carei a devenit un soi de Vama Veche a vestului de ţară, o extremă, care concentrează, pe durata festivalului, viitoarele valori ale scenei româneşti, într-o atmosferă aparte.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite