Audienţe la Pomi: localnicii au cerut sprijin pentru a beneficia de ajutor social şi punerea în posesia a unor terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram a susţinut joi, 6 noiembrie, audienţe cetăţeneşti în comuna Pomi. La întâlnire au participat nouă persoane care au cerut sprijin pentru a beneficia de ajutor social şi punerea în posesie a unor terenuri.

Una dintre cazurile cele mai dezbătute a fost cel al cetăţeanului Ioan Gheorghe Sălăjan din Pomi, care a solicitat din nou Instituţiei Prefectului soluţionarea problemei sale cu privire la punerea în posesie şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren de 121 mp, conform unor înscrisuri de carte funciară, respectiv din titlul de proprietate. Prefectul a dispus constituirea unei comisii formată din specialişti care să realizeze măsurătorile conform înscrisurilor din titlul de proprietate în vederea marcării limitelor parcelelor de teren aflate în litigiu. 

Un alt caz a fost cel al Margaretei Horvat din Pomi, mamă a trei copii, care solicită sprijin instituţional pentru a putea beneficia de o formă de ajutor social. Prefectul a cerut lămuriri asistentului social din comună despre situaţia femeii, căreia i s-a comunicat faptul că trebuie să parcurgă demersurile legale în vederea efectuării unei anchete sociale, depunând o cerere în acest sens. Documentul va fi însoţit de acte edificatoare. 

Georgeta Miclăuş, agent agricol în cadrul Primăriei comunei Pomi s-a prezentat în audienţele susţinute de reprezentantul Guvernului în teritoriu pentru a sesiza faptul că din cauza volumului foarte mare de muncă, în special pentru soluţionarea problemelor de fond funciar, unele dosare sunt încheiate cu anumite întârzieri. Pentru a reglementa această situaţie, funcţionarul Primăriei a propus găsirea unei soluţii legale prin care să se suplimenteze personalul cu atribuţii în această specialitate. Prefectul i-a comunicat primarului comunei Pomi să efectueze o evaluare a volumului de muncă de la nivelul instituţiei în domeniul agricol, respectiv să ia măsuri cu privire la o eventuală modificare a organigramei pentru a putea angaja personal calificat. 

Alături de prefect, la audienţele din teritoriu au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) Satu Mare, Inspecţiei Silvice şi de Vânătoare(ITRSV) Satu Mare, Direcţiei Silvice şi Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară(OCPI). 

Vă recomandăm şi

Reţeta de jaf a samsarilor de terenuri retrocedate: un teren agricol de lângă Bistriţa era evaluat la preţul unuia din Monte Carlo

Retrocedări de terenuri agricole contestate în zona Blaj. ANRP trimite corpul de control

Fermierii trebuie să plătească prima rată din impozitul agricol

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite