Anchetă din partea Avocatului Poporului în cazul apei cu e-coli depistată în mai multe comune din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezenţa bacteriei e-coli se datorează instalaţiilor învechite - foto: adevarul.ro
Prezenţa bacteriei e-coli se datorează instalaţiilor învechite - foto: adevarul.ro

În mai multe localităţi din judeţul Satu Mare a fost depistată bacteria e-coli în apa potabilă furnizată consumatorilor. Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz pentru a vedea dacă a fost sau nu încălcată Constituţia

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în cadrul unei şedinţe de Colegiu Prefectural, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică anunţau că în mai multe localităţi din judeţul Satu Mare s-a indentificat bacteria e-coli în apa pe care oamenii o consumă. La acel moment s-au prezentat mai multe motive care stau la baza acestui fapt, printre care lipsa staţiilor de tratare a apei, nerespectarea unui program de tratare a apei sau produsele de tratare a apei expirate.

În urma articolelor apărute în presă pe această tema, Instituţia Avocatului Poporului s-a autosesizat şi verifică dacă prezenţa bacteriei e-coli în apa sătmărenilor nu reprezintă o încălcare a constituţiei, mai exact a articolului care prevedere dreptul la ocrotirea sănătăţii.

În articolul intitulat ,,În E-coli (martorul) DSP Satu Mare”, publicat de către Gazeta de Nord-Vest, în 28 septembrie 2016, se relatează faptul că prin robinetele sătmărenilor curge apă infestată cu E-coli sau cel puţin aşa a dat de înţeles Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, care atrage atenţia după ce bacteria E-coli a fost identificată în mai multe surse de aprovizionare cu apă a populaţiei”, se arată într-o comunicare a celor de la Avocatul Poporului.

Cel mai probabil în scurt timp la Satu Mare se va porni o anchetă pe această tema, la cererea Avocatului Poporului. Instalaţiile care furnizează apă cu bacteria e-coli populaţiei sunt în Hodod, Giurtelecul 

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite