Acuzaţii grave la adresa UPU Satu Mare, aduse chiar de un medic. Un bărbat a murit în urma unui tratament superficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul stomatolog Călin Culcean a postat pe Facebook un caz tragic privind UPU Satu Mare, al unui bărbat care a fost tratat superficial în primă fază, ca mai apoi să fie readus la spital şi inducându-i-se coma.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare este în prim planul unui scandal care a isterizat în online toată comunitatea sătmăreană. Medicii de la urgenţe sunt acuzaţi că au tratat superficial un bărbat ajuns la ei, trimiţându-l acasă fără o consultaţie amănunţită. Acesta a ajuns a doua zi din nou la urgenţe, murind câteva ore mai târziu. Cazul a fost prezentat în detaliu pe Facebook de medicul stomatolog Călin Culcean, care este şi un apropiat al familiei victimei. 

Redăm în continuare mesajul acestuia, postat în data de 25 noiembrie, la ora 24

„Duminică dimineaţa, ora 3.20. Patrula poliţiei descoperă pe strada Careiului în staţia de autobus de lângă Mobipan un tânăr de 31 de ani întins pe trotuar. Avea o bicicleta sub el. Ce l-a lovit nu l-a mai lăsat să descalece, a fost fulgerător. Agenţii de poliţie constată imediat că tânărul este inconştient şi anunţă imediat serviciul de ambulanţă. Agentul comunică starea de inconştienţă anunţând că poate fi vorba despre etilism sau lovitură. Tănărul căzut începe să vomite şi poliţiştii îl întorc să nu se înece în propria-i voma. Mai apoi aceştia îi găsesc telefonul şi având acces la agendă îi contactează familia. 

După un interval nu prea scurt, ajunge şi ambulanţa. Relaxaţi şi deranjaţi de încă un alcoolic anonim aflat în comă de beat. Într-un final, pacientul este urcat în ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare. 

De aici începe misterul...

După aproximativ 3 ore petrecute pe patul spitalului, pacientul este trimis acasă. Mama tânărului află de la o asistentă medicală că fiul ei a fost în comă alcoolică şi este îndemnată să îl ducă acasă. Nu s-a eliberat nicio foaie de externare, nicio indicaţie medicală. Sărmana victimă era încă într-o stare deplorabilă, era confuz şi ameţit, avea pierderi de echilibru şi senzaţii de vomă. Tipic consumului de alcool, nu?

DAR, pacientul a consumat toată noaptea doar 2 beri. Una de 500ml în intervalul 11-12 pm şi alta pe la 2-3am de 330ml (confirmat de mai mulţi martori). Aşadar, varianta beţiei nu prea stă în picioare...

A 2-a zi, pacientul traieşte un coşmar, apar dureri violente de cap, ameţeli, vomă, stari de confuzie, lipsa capacitaţii motorii şi într-un final cade leşinat de pe un scaun şi se loveşte încă o dată violent cu capul de perete. Soţia speriată, cheamă ambulanţa care de urgenţă îl transporta din nou la UPU. De această dată i se face un CT care relevă fractură craniană severă, contuzie cerebrală fronto-parietală, multiple hematoame intracraniene. Pentru că era agitat, medicul de gardă decide sedarea pentru a putea efectua examinarea CT. Doar că sedarea se pare că a fost supra dozată şi pacientului îi scade concentraţia de oxigen din sânge şi este chemat medicul de la ATI. Acesta, justificat, evită riscul unei insuficienţe respiratorii care ar putea agrava starea pacientului şi decide intubarea acestuia precum şi inducerea unei come medicamentoase. Un coşmar, totul părea doar o mică problema şi acum tânărul avea o situaţie incertă şi semne agravante neurologice. În 48 de ore, creierul tânărului se inflamează atât de puternic încât apasă vasele de sânge şi survine ireversibila moarte cerebrală. Acum, inima lui este singura care ne poate face să-l considerăm încă în viaţă. Soţia acestuia, copilul lor de 3 luni, fratele lui geamăn şi alţi oameni care l-au iubit se roagă pentru o minune.”, este mesajul medicului. 

Acesta mai adresează o serie de întrebări medicilor şi conducerii spitalului.

Este cel de-al doilea caz care are Unitatea de Primiri Urgenţe în prim plan în ultimele şase luni, după cel al unui bărbat pus să aştepte un timp îndelungat, sfârşind prin a face un infarct în baie şi mai apoi să moară în spital în Cluj câteva zile mai târziu. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite