Vezi unde te poţi ascunde de razele soarelui în zilele caniculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcurile din Reşiţa sunt cea mai bună alegere în zilele călduroase. În cel mai scurt timp reşiţenii vor avea parte un un loc nou în care să se poată plimba şi să uite de problemele cotidiene. Pe lângă modernizarea parcului din zona centrală a municipiului a fost montată o staţie de autobuz modernă.

Administrația locală a dat startul lucrărilor de amenajare al parcului din apropierea Universităţii „Eftimie Murgu“. Investiţia se ridică a aproximativ 140.000 de mii de lei şi presupune amenajare de alei de promenadă şi chiar iluminat modern.  „Proiectul conţine trei lucrări importante, adică înlocuirea zidului de sprijin al parcului, amenajare alei cu pavele şi borduri şi extinderea iluminatului public în parc“, spune Cosmin Enuică, Biroul de Presă al Primăriei Reşiţa. Mai mult decât atât, vechea staţie de autobuz va fi înlocuită cu alte nouă ultramoderne.

Parcul de la Grădina Zoo
În ciuda lucrărilor de reamenajare a zonei reşiţenii pot merge aici pentru a scăpa de căldură. Grădina Zoologică din Reşiţa a fost înfiinţată în anul 1956. Profesorul de zoologie al Liceului nr 1, actualul Liceu Teoretic „Diaconovici-Tietz”, director la acea vreme, a considerat că elevii ar putea învăţa cu o mai mare plăcere materia dacă ar vedea, pe viu, animalele. În anul 1965 a fost mutată în Parcul Iosefin, amplasament pe care se află şi astăzi.

Corturi speciale

În urma avertizării meteorologilor cu privire la temperaturile ridicate din această perioadă, reprezentanţii municipalităţii au luat decizia de a monta două corturi dotate cu aparat de aer condiţionat,  dozator de apă rece şi paturi sunt montate în Parcul Tricolorului şi Centrul Civic al Reşiţei. „ Programul de funcţionare al celor două puncte de ajutor este între orele 10-18 “, ne-a informat Cosmin Enuică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. De asemena, medicii sfătuiesc reşiţenii să evite aglomeraţia şi să consume cât mai multe lichide. Temperaturile de azi vor ajunge la 35 de grade Celsius, iar confortul termic ca fi cu mult depăşit

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite