UPDATE Incendiul din Parcul Naţional Domogled a fost stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ISU Caraş-Severin
Foto ISU Caraş-Severin

Incendiu izbucnit sâmbătă, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, în apropiere de Băile Herculane, a fost stins abia duminică după-masa.

UPDATE ORA 17.20 Incendiul izbucnit sâmbătă în Parcul Naţional Domogled a fost stins duminică, după zeci de aruncări cu apă cu ajutorul elicopterului de la Inspectoratul General de Aviaţie.

STIREA INITIALA

Duminică au fost reluate intervenţiile aeriene, elicopterul pus la dispoziţie de către Inspectoratul General de Aviaţie executând mai multe misiuni de aruncare cu apă.

“Incendiul se manifestă într-o zonă cu relief abrubt, accidentat, unde, din păcate, este imposibilă intervenţia la sol. Singura soluţie a rămas intervenţia pe cale aeriană, care se face încă de sâmbătă. Un elicopter sosit în sprijin de la Inspectoratul General de Aviaţie a efectuat mai multe misiuni de aruncare cu apă şi se pare că situaţia s-a îmbunătăţit. Eforturile depuse de colegi au împiedicat extinderea incendiului”, ne-a declarant Elena Târla, purtător de cuvânt al ISU Caraş-Severin.

Sâmbătă, elicopterul a efectuat 21 de aruncări, iar duminică, în jurul orei 9.00, misiunile au fost reluate urmând să continue până la lăsarea întunericului.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite