Ucemeriştii ameninţă: sâmbătă, îi mâncăm pe polonezii din Plock!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Czari este optimist înainte de dubla cu ucrainenii
Czari este optimist înainte de dubla cu ucrainenii

Vicecampionii sunt montaţi înainte de o nouă aventură europeană. UCM Reşiţa şi Wisla Plock se întâlnesc, sâmbătă, în prima manşă a turului III din Cupa Cupelor la handbal masculin, în Sala Polivalentă.

Pentru a fi sigur de o victorie categorică în meciul de mâine, antrenorul Gligore Czari le-a interzis elevilor săi să mănânce polonez. Mai în glumă, mai în serios, tehnicianul a spus că băieţii săi vor primi dezlegare la polonez abia sâmbătă, la ora 12, ora meciului de debut în Cupa Cupelor, în care îi au ca adversari pe handbaliştii de la Wisla Plock, ocupanta locului secund în campionatul Poloniei. Czari i-a studiat cu atenţie pe adversarii alb-albaştrilor. Nu a rămas impresionat, dar nici nu consideră că va fi o dublă manşă uşoară. “Am văzut două meciuri de-ale lor şi, dacă ar fi să fac o comparaţie, pot spune că sunt sub Constanţa. Au mulţi stranieri, unii chiar componenţi ai echipelor naţionale. Nu e un adversar pe care trebuie să-l subestimăm sau să-l privim de sus. Ba, dimpotrivă, trebuie să avem mare grijă în această dublă, să o tratăm cu maximă seriozitate”, a declarat Gligore Czari.


Sunt de bătut!
    Wisla a cedat primul loc în campionatul polonez chiar în ultima etapă a turului, după ce a fost învinsă pe propriul teren, la o diferenţă de şapte goluri, de noul lider, Vive Kielce. În lotul polonezilor se regăsesc mai mulţi stranieri, dintre care se remarcă în primul rând rusul Dimitri Kuzelev şi suedezul Jans Backstrom. Sub culorile echipei din Plock mai evoluează un norvegian, doi danezi, un sloven şi un sârb.


Asta nu îl sperie însă pe Czari, ci atitudinea elevilor săi. “Ne interesează mai mult jocul nostru. Este important ca băieţii să fie concentraţi la joc, să fie conştienţi de importanţa meciului şi atunci nu cred că vor fi probleme. Dacă ne facem jocul aşa cum l-am pregătit, nu avem cum să ne împiedicăm de aceşti polonezi. Calificarea cred că se va juca în Polonia. Wisla e o echipă bună şi e foarte greu să o baţi la o diferenţă care să-ţi asigure calificarea după primul meci”, a mai spus Czari.


Probleme de lot
Tehnicianul UCMR-ului a fost pus pe gânduri în ultimele zile din cauza unor noi accidentări. “Cuciula şi Vulpe nu au nicio şansă să joace. Problema este că nu sunt sigur că pot să-l folosesc nici pe Djordjevic, de care avem mare nevoie la un astfel de meci. Popovici şi Stan au şi ei unele probleme, dar nu la fel de serioase şi sper să-I pot folosi. Avem însă un lot valoros şi trebuie să găsim cele mai bune soluţii, astfel încât, la finalul meciului retur, noi să fim cei care mergem mai departe”, a adăugat antrenorul reşiţean.


Bănăţenii sunt aşteptaţi la Plock ca în iad
Fanii polonezi crează o atmosferă incredibilă la meciurile de pe propriul teren, mai ceva ca la Odorheiu Secuiesc. Czari cere şi el sprijinul suporterilor reşiţeni. “Ca întotdeauna, când publicul a fost alături de noi, am reuşit să facem jocuri bune şi chiar foarte bune. Îmi doresc ca Sala Polivalentă să fie arhiplină, să fie o atmosferă incendiară. Băieţii joacă altceva când sunt împinşi de la spate“, spune Czari.

Polivelanta are toate şansele să fie neîncăpătoare, preţurile biletelor fiind modice: 5, respectiv 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi angajaţi ai UCM Group. Acestea mai pot fi achiziţionate astăzi, între orele 16-18, şi sâmbătă, între 10 şi 12. Partida UCM Reşiţa - Wisla Plock se dispută sâmbătă, de la ora 12, şi va fi arbitrată de ungurii Csaba Dobrovits şi Peter Tajok.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite