Tribut adus trupei Motorhead la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formaţia ACT poposeşte la Reşiţa în turneul pe care îl face în România
Formaţia ACT poposeşte la Reşiţa în turneul pe care îl face în România

Unul dintre cele mai noi poiecte de pe piaţa muzicală va încânta fanii genului metal şi tot ce înseamnă el. După un concert susţinut la Reşiţa în iarna anului trecut, trei din membrii trupei ACT revin cu un un concert de zile mari dedicat trupei Motorhead.

Iubitorii de muzică rock din Reşiţa se bucură în fiecare sâmbătă de prezenţa unei trupei de excepţie în oraşul lor. În această săptămână, fanii trupei Motorhead sunt aşteptaţi să asculte piesele îndrăgite într-un cadru inedit. Începând cu orele 21.00, la clubul din zona Muncitoresc va avea loc concertul a trei membrii din trupa bucureştenă ACT.

Proiectul MotorAct a luat fiinţă anul acesta, în urma deciziei de a pune în practică un vis mai vechi a lui George Costinescu. „Activitatea muzicală a fost influenţată de Lemmy. Fiind fan al trupei Motorhead, mi-am dorit tot timpul un astfel de proiect şi uite că am reuşit să-l punem pe picioare“, a spus George Costinescu, solistul şi în acelaşi timp basistul proiectului MotorAct.

Un nou album Act

Cei trei, George Costinescu – bass/voce, Vlad Văcărescu – chitara şi Gusti Costinescu – tobe, au plecat într-un turneu prin România, iar prima oprire este la Reşiţa. „Noi am mai fost la Reşiţa în iarna anului trecut şi revenim cu drag în mijlocul tinerilor de aici pentru că de fiecare dată ne simţim bine aici“, a spu Mădălina Costinescu, managerul trupei Act.

Formatia ACT a luat naştere în anul 1997, la Bucureşti. În forţă şi cu determinare, baietii au produs primul lor demo, „Strigă!”, menit să se transforme în primul disc ACT.

„Din păcate, sound-ul pe care Act l-a propus nu a fost acceptat de şefii unor case de discuri, iar acest lucru a îngreunat lansarea pe piaţa muzicală“, a spus Mădălina Costinescu. Cu toate acestea, băieţii nu s-au lăsat intimidaţi şi au plecat pe cont propriu, susţinând concerte în cluburi, festivaluri de punck, rock sau metal. Fără susţinere, trupa se desparte, dar revine în forţă în anul 2006. Primul lor album vede lumina zilei doi ani mai târziu, sub titlul de „Exact“, nume ales şi pentru faptul că este o caracteristică a trupei. Anul acesta, pe lângă proiectul MototAct, trupa Act lucrează intens la un nou album.

RECOMANDĂRI DE WEEKEND

Fir întins şi relaxare maximă pe marginea bălţii


După o săptămână agitată la serviciu sau pe băncile şcolii, o partidă de pescuit poate aduce liniştea şi relaxarea cuvenite. În jurul Reşiţei au apărut destule bălţi private, unde până şi cei mai puţin pricepuţi pescari se pot lăuda cu capturi impresionante. O zi întreagă petrecută pe malul apei costă 30 de lei, fiecare pescar având voie să plece acasă cu un crap care cântăreşte mai mult de un kilogram şi cu patru kilograme de caras. Suficient pentru o masă copioasă, aşa că, fir întins!

Setea de adrenalină, potolită pe Cheile Nerei

Ţi s-a spart mingea de fotbal? Te-ai săturat de biliard sau darts? Nu-ţi mai merge bicicleta? Nicio problemă, acum poţi să-ţi testezi curajul. Eşti invitat să-ţi potoleşti setea de adrenalină cu o doză însemnată căpătată la rafting pe Cheile Nerei. Coborârea cu barca pneumatică pe râurile repezi ale Nerei este un mijloc excelent de relaxare, dar şi o distracţie de neuitat. Pentru acest gen de distracţie nu trebuie decât să-ţi faci o echipă de minim şase prieteni şi să scoţi din buzunar 150 de lei.

Invitaţie la teatru

Duminică seară, de la ora 19.00. reşiţenii pot merge la Teatrul „Vest”. Actorii pun în scenă piesa „Tu cine eşti”, scrisă de Gyỏrgy Mẻhes, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori maghiari. Scenografia aparţine Floricăi Zamfira, iar regia artistică lui Alexandru Jitea. În spectacol, reşiţenii îi pot urmări pe actorii Camelia Ghinea şi Constantin Bery. Spectatorii vor apauda un spectacol de excepţie şi nu vor regreta că şi-au cumpărat bilet. Intrarea costă 7 şi 15 lei, în funcţie de vârstă şi locul din sală.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite