Trei tineri au fost prinși în flagrant în timp ce au băgat ilegal în țară tutun sârbesc netimbrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost prinși de frontieriști în timp util
Tinerii au fost prinși de frontieriști în timp util

După ce o frontieristă a fost agresată și s-a ales cu buzunarul rupt la uniforma de om al legii, în cursul nopții de ieri, frontierișii au avut de a face cu un nou grup de tineri, care illegal au vrut să bage în țară 2.000 de pachete de țigări. Frauda adusă bugetului de stat este de 10.000 de lei.

Politiștii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Naidas au desfasurat o actiune de prindere in flagrant a unui grup de persoane care urma sa introduca in tara, peste frontiera de stat, din Republica Serbia in Romania, 2000 de pachete de tigari. În timpul misiunii pe care o desfășurau, frontieriștii au văzut două persoane suspecte care trasportau bagaje voluminoase.
      

Opriți pentru control, acestia au găsit asupra tinerilor o cantitate importanta de pachete de tigari cu timbru sarbesc. Tinerii le-au spus frontieriștilor că nu lucrează singuri, ci sunt ajutați de o a treia persoană, care urma să îi ajute să aducă marfa la Reșița. Astfel că, cea de-a treia persoană a fost oprită în trafic pe D.N. 57, la volanul unui autoturism Dacia Logan, inmatriculat in judetul Timis.


Polițiștii au confiscat "marfa" tinerilor

“Cei doi barbati retinuti in apropierea frontierei au declarat politistilor de frontiera ca au iesit legal din tara prin P.T.F. Moravita, au achizitionat tigarile din Republica Serbia, dupa care au intrat ilegal in Romania trecand frontiera de stat. Conform declaratiilor, barbatii urmau sa fie preluati, de pe comunicatia D.N. 57, de o a treia persoană, pentru a fi transportati in localitatea Resita”, a spus Iasmina Mahiar, purtătorul de cuvânt al IJPF Caraș-Severin.

La verificarea gentilor pe care le aveau asupra lor, a fost descoperita cantitatea de 2.000 de pachete de tigari, cu timbru sarbesc, in valoare aproximativa de 10.000 lei.

Întreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabanda si evaziune fiscal, iar tânărul care i-a ajuntat este cercetat pentru complicitate la contrabanda.

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite