Ţâmpi de pui în laboş, mâncarea cu specific local care se mănâncă la fel de repede precum se prepară
0
Pulpele de pui fripte pe grătar şi fierte apoi într-un sos de bulion de casă sunt un deliciu care nu lasă pe nimeni indiferent.
Bucătarul reşiţean Uica Mihai vă propune o reţetă pe care să o preparaţi în câteva minute, fără mari eforturi şi cu cheltuială puţină. Cu două kilograme de puple de pui, puteţi pune pe masă o gustare cu care să săturaţi întreaga familie.
“Astăzi tânjitor fiind după ceva bun, am luat două kile de pulpe de pui, le-am marinat în bulion (de casă) amestecat cu un păhăruţ de coniac, măghiran şi pudră de curcuma, le-am fript nemerniceşte pe grătar să se învârsteze, apoi le-am răsturnat într-un laboş vechi de fontă, am turnat marinata deasupra mai adăugând şi foi de dafin, cimbru şi un stropşor de pastă de ardei.
Şi am lăsat să dea laboşul în undă, l-am descântat şi când a început sosul să se închege sărind pe faianţă, am zis că Doamne ajută şi gata.
N-am garnitură, cui îi mai trebuie, iaca pită boamfă şi limonadă fiindcă am de condus în seara asta niscaiva kilometri.
Şi o să am grijă ce nu mănânc să rămână în frigider, iar la noapte, pe bâjbâite am să dau iama în laboş şi am să mă pătez pe pajama”, povesteşte Uica Mihai.