Ţâmpi de pui în laboş, mâncarea cu specific local care se mănâncă la fel de repede precum se prepară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO UICA MIHAI
FOTO UICA MIHAI

Pulpele de pui fripte pe grătar şi fierte apoi într-un sos de bulion de casă sunt un deliciu care nu lasă pe nimeni indiferent.

Bucătarul reşiţean Uica Mihai vă propune o reţetă pe care să o preparaţi în câteva minute, fără mari eforturi şi cu cheltuială puţină. Cu două kilograme de puple de pui, puteţi pune pe masă o gustare cu care să săturaţi întreaga familie.

“Astăzi tânjitor fiind după ceva bun, am luat două kile de pulpe de pui, le-am marinat în bulion (de casă) amestecat cu un păhăruţ de coniac, măghiran şi pudră de curcuma, le-am fript nemerniceşte pe grătar  să se învârsteze, apoi le-am răsturnat într-un laboş vechi de fontă, am turnat marinata deasupra mai adăugând şi foi de dafin, cimbru şi un stropşor de pastă de ardei.

Şi am lăsat să dea laboşul în undă, l-am descântat şi când a început sosul să se închege sărind pe faianţă, am zis că Doamne ajută şi gata.

N-am garnitură, cui îi mai trebuie, iaca pită boamfă şi limonadă fiindcă am de condus în seara asta niscaiva kilometri.

Şi o să am grijă ce nu mănânc să rămână în frigider, iar la noapte, pe bâjbâite am să dau iama în laboş şi am să mă pătez pe pajama”, povesteşte Uica Mihai.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite