Surprize la primele verificări făcute în Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Romeo Dunca, noul preşedinte CJ: „Căutăm profesionişti în a găsi nereguli“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul preşedinte CJCS caută specialişti pentru corpul de control FOTO expressdebanat.ro
Noul preşedinte CJCS caută specialişti pentru corpul de control FOTO expressdebanat.ro

Romeo Dunca, noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, verifică în amănunt toată activitatea serviciilor CJ. La o primă verificare, de suprafaţă, Dunca a avut surprize mari.

Dunca spune că la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a fost gestionată de vicepreşedintele Ionuţ Popovici şi unde sunt 1200 de angajaţi, verificările trebuie să fie amănunţite, după ce în primă faă a descoperit că s-au cumpărat cartofi cu 3 lei, pentru azile de bătrâni, deşi în piaţă preţul era de 1 leu. 

Romeo Dunca a anunţat că următoarea întâlnire o va avea cu Corpul de Control pentru a vedea ce completări trebuie să facă în acest organism ca aceste nereguli să fie scoase la iveală.

"În urma apelului meu de a mi se aduce la cunoştinţă nereguli din direcţiile, instituţiile publice şi societăţile comerciale subordonate Consiliului Judeţean Caraş-Severin, primesc tot felul de informaţii. Sunt foarte multe şi treaba e serioasă. 

Am hotărât, în urma consultărilor cu specialiştii mei de încredere, că a căuta neregulile plătind auditori externi ar însemna o povară financiară mare pe bugetul judeţean. 

Dacă la Direcţia de Drumuri sau la Aquacaraş putem verifica activitatea pe ultimii ani relativ uşor, mă întreb ce vom face la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a fost gestionată de dl Ionuţ Popovici şi unde sunt 1200 de angajaţi. 

Verificările trebuie să fie amănunţite, iar sesizările de forma... s-au cumpărat cartofi cu 3 lei pentru azile de bătrâni deşi în piaţă preţul era de 1 leu trebuie luate în calcul. Nu putem neglija astfel de informaţii pentru că, desi suma e mică, ea se risipeşte zilnic dacă aşa s-a lucrat. 

De aceea, vom schimba strategia şi vom capacita Corpul de Control al CJ. El există şi are ceva personal, pe care încă nu îl cunosc. Miercuri organizăm o întâlnire cu acest instrument de control şi împreuna cu dl Tipa vom evalua ce avem. După care completăm cu profesionişti veniţi din afară şi începem o reală analiză a tot ce găsim prin departamentele subordonate", arată Dunca

Fostul vicepreşedinte spune că teoria lui Dunca e o aberaţie şi că nu poţi cumpăra cartofii ca la piaţă, atâta timp cât totul trebuie să se facă prin platforma de achiziţii publice.

"Am mai spus-o şi observ că domnul Dan Romeo Dunca insistă să îmi confirme: habar n-are ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în Caraş-Severin. E de înţeles, nici n-avea cum să afle de la aşa înălţime, plus că zgomotul elicopterului îl împiedica să audă nevoile muritorilor de rând. Numai că atunci când te vezi pe cap cu o pălărie prea mare, ar fi mai bine să taci şi să te bucuri că o ai. Greu, nu-i aşa? 

Văd că, peste noapte, domnului Dan i-a crescut inima atât de mult, încât îi pasă de bătrânii şi copiii instituţionalizaţi. Bineînţeles că habar n-are câte persoane sunt în acest sistem, la fel cum habar n-are ce proiecte s-au făcut în ultimii 4 ani. Îl informez, deşi nu e treaba mea să îi fac lecţiile, că pentru copiii şi bătrânii instituţionalizaţi din Caraş-Severin, dar şi pentru familiile nevoiaşe s-au investit, în ultimii 4 ani, 15,63 milioane de lei, iar proiecte în valoare de peste 90 de milioane de lei sunt încă în derulare. Adică peste 20 de milioane de euro pentru sistemul de asistenţă socială. 

O altă aberaţie scoasă din negura minţii face referire la faptul că s-au cumpărat cartofi cu 3 lei/kg, când în piaţă sunt cu 1 leu/kg. Nici nu vreau să îmi imaginez ce achiziţii se vor face de acum înainte la Consiliul Judeţean, dacă preşedintele instituţiei n-are habar că totul se cumpără printr-un sistem, platforma publică de achiziţii publice. Se numeşte SICAP, domnule preşedinte! Iar acest sistem public de achiziţii nu e un SRL, nici Piaţa Reşiţa Sud, să mergi cu traista şi să cumperi ce ai chef". spune fostul vicepreşedinte Ionuţ Popovici.

Romeo Dunca a mai anunţat că aşteaptă "profesionişti în a găsi nereguli", dispuşi să se alăture echipei lui şi le-a cerut să trimită CV-urile la biroul preşedintelui CJ, după învestirea în funcţie sau pe messengerul de Facebook, la Romeo Dunca.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: 

Milionarul român care a decis să intre în politică şi să candideze fiindcă nu a fost sprijinit pentru dezvoltarea unui proiect fabulos

Milionarul Romeo Dunca a fost racolat de PNL. Va fi candidatul liberalilor la şefia Consiliului Judeţean Caraş-Severin

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite