Supraimpozitare cu 500% pentru proprietarii de clădiri părăginite dintr-un oraş din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hotel-semnic

Mai multe societăţi şi persoane fizice din Reşiţa vor fi penalizate de către Primărie şi vor plăti impozite mai mari cu 500%, din cauza că deţin imobile care se află în paragină.

Consiliul Local Reşiţa a aprobat propunerea primarului Ioan Popa de supraimpozitare a proprietarilor care nu îşi îngrijesc clădirile.

“Este un semnal pe care vrem să-l tragem pentru cei care au în oraş diverse clădiri de care nu se mai îngrijesc. Din păcate, sunt tot mai multe aceste clădiri şi unele sunt în zona centrală, cum ar fi Hotelul Semenic, care se află aici, lângă noi, lângă Primărie. Mai e magazinul Universal care este o clădire emblematică a Reşiţei şi arată cum arată”, declară Ioan Popa.

Primarul Reşiţei spune că, în general, clădirile aflate în paragină aparţin unor proprietari care ar avea posibilitatea financiară să le întreţină, însă, pentru că nu produc venituri din ele, aceştia preferă nici să nu investească.

Ioan Popa spune că măsura luată va afecta câţiva zeci de proprietari chiar dacă penalizările nu sunt mari, deoarece impozitarea se face la valorile neactualizate ale imobilelor. Popa spune că actualizarea acestor valori, ce urmează să fie făcută în anul viitor, să-i îndemne totuşi pe proprietarii acestor clădiri să execute lucrările necesare pentru reabilitarea lor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite