Senatorul Mircea Banias, acuzat de favorizarea infractorului în dosarul şefilor UCM Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa

Suspectat că ar fi pus la cale transportul fără forme legale a motoarelor cumpărate cu 60 de milioane de euro de Baaklini de la UCMR, Banias a susţinut că nu-i cunoaşte şi că nu i-a întâlnit niciodată pe Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, dar nici pe omul de afaceri libanez.

UPDATE, ora 17.30

"S-a început urmărirea penală pe numele senatorului Mircea Banias pentru favorizarea infractorului. Ţin să precizez că nu este vorba în niciun caz despre directorii de la UCM Reşiţa. Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda nu-l cunosc şi nu l-au întâlnit niciodată. Mai mult decât atât, senatorul confirmă că nu se cunoaşte nici cu cei doi clienţi ai mei, nici cu Said Baaklini. Anunţul că s-a început urmărirea penală împotriva senatorul Banias pentru favorizarea infractorului nu are nicio legătură cu clienţii mei. Infractorul nu este niciunul dintre clienţii mei de la Reşiţa. Ei nici măcar nu se cunosc cu senatorul respectiv", a declarat Zanfira Stepanescu, avocata lui Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda.


Banias este acuzat că ar fi "rezolvat" îmbarcarea motoarelor în Portul Constanţa

Mircea Banias

Senatorul PDL de Constanţa, Mircea Banias, a fost pus astăzi sub acuzare de procurorii DNA în dosarul evaziunii fiscale de 60 de milioane de euro în care sunt cercetaţi bosii la UCM Reşiţa şi omul de afaceri libanez Said Baaklini.

CITEȘTE ȘI:

Consiliul de Administraţie al UCM Reşiţa numeşte astăzi un înlocuitor pentru Chebuţiu

Adrian Chebuţiu rămâne numărul unu la UCM Reşiţa, chiar dacă se află după gratii

EXCLUSIV DNA-ul ţine ascunse motivele pentru care Adrian Chebuţiu a fost săltat din vila sa de la Timişoara

Banias este acuzat de favorizarea infractorului, în timp ce, Baaklini, administratorul SC Libarom Agri SRL Bucuresti, este acuzat de evaziune fiscală, evaziune fiscală în forma tentativei şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, preşedintele-director şi directorul executiv de la UCMR, sunt suspectaţi de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual.
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite