Scandal în taximetria reșițeană: o fostă angajată dezvăluie totul despre gestiunile frauduloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Stoicănescu a depus o plângere penală împotriva angajatorului, firma de taxi OK. În calitate de fostă angajată, ea îi acuză pe administratori de gestiuni frauduloase și de țepe trase angajaților. Ea însăși a simțit pe pielea ei neregulile din firmă, atunci când a aflat că nimeni nu i-a mai plătit contribuțiile la stat din 2009. 

Andreea Stoicănescu, fostă angajată ca dispecer la firma de taximetrie OK, îi acuză pe administratorii firmei de mai multe ilegalități, atunci când vine vorba despre angajați, dar și despre colectarea banilor la negru de la taximetriști.

Întâmplător, femeia a aflat că după ce a lucrat în schimburi timp de trei ani de zile și și-a făcut meseria de dispecer ca la carte, contribuțiile la stat nu îi sunt plătite și, în plus, a avut parte de mai multe zile de concediu fără plată, despre care ea habar nu a avut.

“Mi-a trebuit o adeverință pentru medicul de familie în luna decembrie și de acolo am început să descopăr toate abuzurile la care am fost supusă”, spune Andreea Stoicănescu.

Aceasta a adăugat că în anul 2009 concediul medical nu i-a fost înregistrat, însă, în schimb a abut parte de 130 de zile de concediu neplătit despre care nu a avut habar.

În plus față de acestea, în alte 11 zile, femeia figura ca învoită. “În plus, din anul 2009, în cartea mea de muncă, nimeni nu a mai operat nicio modificare”, spune femeia supărată pe angajator.

Vinovatul a dispărut
Deși Andreea Stoicănescu a depus o plângere penală în instanță pe numele lui Ioan Telescu, unul dintre administratorii SC Special OK 6 Taxi SRL, acesta aruncă vina pe un alt administrator, care și-a pierdut urma în străinătate, Jean Bumbea.

“Fără să îi dau numele, vă spun că eu nu am nicio vină dacă el a plecat. El a luat în leasing mai multe mașini și nu a mai avut bani să le plătească. A rămas fără apartament și fără familie”, spune Ioan Telescu.

Acesta a adăugat că dacă femeia are ceva cu el, să meargă la instanță să îi rezolve problema. Și inspectorii de la ITM au dat startul unei anchete. “Noi cercetm cazul. Andreea Stoicănescu a fost în audiență și i-am explicat acest lucru”, spune Ioan Jura, inspectorul șef al ITM Caraș-Severin.

Bani la negru
Andreea Stoicănescu mai spune că administratorul Ioan Telescu aduna la negru chiar și banii pentru chirie de la taximetriști. “În fiecare lună, fiecare taximetrist lăsa la dispecerat câte 35 de lei pentru chirie și, probabil, pentru plata dispecerilor.

Niciun document nu s-a emis, niciodată”, spune femeia, care în apărarea ei mai invocă și un alt caz care s-a petrecut în aceeași firmă de taximetrie. “Au dat-o afară pe nedrept, iar ea i-a acționat în instanță. Nouă luni a durat procesul, iar fosta mea colegă a și câștigat zilele trecute”, a adăugat Andreea Stoicănescu.

Administratorul firmei spune că oamenii au dreptul să vorbească, însă așteaptă ca instanța să rezolve problemele femeii. Nu are nimic de spus în plus.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite