Video Scandal de luare de mită la un spital din Caraș-Severin. Medic, suspectat că a eliberat documente false contra cost

0
Publicat:

Un medic-șef de la Spitalul Oțelu Roșu, Caraș-Severin, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. Acesta ar fi eliberat contra-cost concedii și rețete medicale false. Ofițerii DGA au organizat un flagrant și au efectuat percheziții la spital și la locuința medicului.

Medicul este suspectat că elibera concedii și rețete în schimbul unor sume de bani FOTO Arhivă
Medicul este suspectat că elibera concedii și rețete în schimbul unor sume de bani FOTO Arhivă

"Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, efectuează cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fiind vizată, în principal, presupusa activitate infracțională a unui medic-şef din cadrul Secţiei Medicină Internă a Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu", au transmis autoritățile printr-un comunicat.

Potrivit acestora, în perioada martie-octombrie 2024, medicul a eliberat atât certificate de concediu medical, cât și rețete medicale false, existând suspiciunea că acestea au fost eliberate contra unor sume de bani.

"Pentru probarea activității infracționale, joi, 24 octombrie 2024, ofițerii DGA – SJA Caraș-Severin au desfășurat o acțiune de flagrant, moment în care medicul în cauză a fost prins în timp ce primea suma de 200 de lei pentru eliberarea unui certificat de concediu medical", se mai arată în comunicat.

De asemenea, au avut loc trei percheziții, atât la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, cât și la domiciliul și la cabinetul individual al medicului. Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

"Începând cu data de 24 octombie 2024 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, iar, în urma audierilor efectuate, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpată pentru o perioadă de 60 de zile", mai menționează autoritățile.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite