Reșițeanca Silvia Neamțu a avut cea mai bună lucrare la master la Central European University

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu de puţine ori, tinerii români, o dată ajunşi la diferite universităţi din afara graniţelor, s-au remarcat prin rezultatele obţinute. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în acest an, la Central European University, din Budapesta, unde o reșițeancă le-a dat clasă studenților din întreaga lume. La universitatea din țara vecină învață studenți din peste 100 de țări de pe mapamod. 

La Ceremonia de absolvire a masterului în ştiinţe politice, trei tineri români, pe lângă diploma de masters, au obţinut şi alte două calificative. Astfel, Oana Pop din Baia Mare şi Dragoş Adăscăliţei, din Botoșani, au primit diplome pentru cele mai bune rezultate, pentru întreaga perioadă a şcolarizării, iar diploma pentru cea mai bună lucrare de master i-a revenit tot unei românce, Silvia Neamţu, din Reşiţa.

Dumul tinerilor, până în acest moment, nu a fost unul uşor, dar, după cum afirmă chiar ei, a fost deosebit de folositor. “A fost o experiență care ne va ajuta toată viața, dar nu trebuie să uităm că bazele au fost puse la școlile din România”, a spus pentru “Adevărul de Seară Reșița”, Sivia Neamțu, absolventă cu brio a Central European University, din Budapesta.

Ceremonia de final a fost una solemnă şi foarte bine organizată, iar invitaţii au fost pe măsură. Printre aceştia s-au numărat Javier Solana, fostul secretar al Consiliului Uniunii Europene,  apoi jurnalista Kati Marton, fosta soţie a artizanului acordului de pace de la Dayton, care a pus capăt în 1995 războiului din Bosnia, Richard Holbrooke, şi, desigur, cunoscutul investitor, George Soros.

În cea mai mare parte, tinerii absolvenţi de master din afara graniţelor ţării se vor specializa, pe mai departe, urmând diferite cursuri pentru doctorat şi sperând că, în curând, după absolvire, vor fi primiţi şi se vor integra în instituţii de prestigiu din România. 

Reșițeanca Silvia Neamţu este absolventă a Şcolii Generale Nr. 8, a Liceului “Mircea Eliade” din Reşiţa, clasa bilingvă româno-engleză și a Universității de Vest din Timișoara, facultatea de Științe Politice. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite