Reşiţa: PORTRET / Gabriel Lungu face bani dintr-un colţ de rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Gabriel Lungu face bani dintr-un  colţ de rai
Reşiţa: PORTRET / Gabriel Lungu face bani dintr-un colţ de rai

Bănăţeanul şi-a deschis propria pensiune la Gârnic, unde se relaxează amatorii de ieşiri în natură.

PROFIL
Născut - 08.12.1967
Educaţie - Politehnică Timişoara
Ocupaţie - Inginer electrotehnist
Familie - Căsătorit, un copil de nouă ani



Gabi Lungu este captivat de natură şi iubeşte turismul. Acesta şi-a dorit mereu să aibă un „colţ propriu”, unde să se poată relaxa şi s-a gândit să transforme această pasiune într-o afacere. Acesta a decis să îşi deschidă la Gârnic o pensiune. „Mi-a plăcut turismul din totdeauna. Îmi place şi vara şi iarna şi mereu am vrut să am un loc, unde să mă relaxez alături de prieteni şi să primesc alţi oameni care iubesc să petreacă puţinul timp liber la aer curat”, a spus întreprinzătorul bănăţean.
A început afacerea într-o zonă fără potenţial turistic
Hotărât să exploateze Clisura Dunării, Gabi a început să pună în fiecare zi câte o cărămidă la construcţia pe care o transformă în pensiune. „Locaţia pensiunii este o zonă cehă, unde turismul nu este principala îndeletnicire a localnicilor. De multe ori aceştia nu au fost foarte mulţumiţi de faptul că eu mi-am dorit să ridic potenţialul zonei. Începutul a fost greu şi deşi a fost un drum cu multe piedici, am reuşit într-un final să duc la final planul stabilit”, a mai povestit administratorul pensiunii.

A construit trei ani
Mereu împins de pasiunea sa pentru turism, Gabi Lungu nu a renunţat niciun minut să creadă că visul său poate să devină realitate. „Toate demersurile pentru a îmi realiza această idee au durat trei ani. Am plecat de la nişte căbănuţe care le foloseam în alte scopuri. În timp am reuşit să fac camerele, să aduc dotări şi îmbunătăţiri fiecărui colţişor. Îmi doresc ca cei care îmi trec pragul să aibă parte de toate condiţiile”, a mai povestit Gabi.
Şi-a deschis propria pârtie de schi
Pensiunea este situată la şapte kilometri de Dunăre. Proprietarul a început să organizeze pentru clienţi, în timpul verii, plimbări cu barca pe fluviu. Pentru iarnă Gabi şi-a propus un lucru inedit. „Am cumpărat o instalaţie de schi. Am cumpărat şi toate dotările necesare acestui sport: clăpari, schiuri, beţe din dorinţa de a exploata la maxim această zonă”, a explicat Lungu.

Pescuieşte turiştii cu undiţa
Adeptul unui turism activ Gabi le propune prietenilor şi clienţilor care vin la pensiune diferite activităţi. “Nu îmi place să văd oamenii care vin şi stau undeva la aer şi spun că s-au relaxat. Mi-e îmi place să îi duc să le arăt toate frumuseţile care ne înconjoară şi încerc să îi angrenez în diferite competiţii. Am organizat partide de pescuit. Avem echipe cehe care vin pentru pescuit”, a spus patronul.

Întrebări şi răspunsuri
Cum au primit localnicii prima pârtie din zonă?
Clienţii au primit bine această iniţiativă, avem clienţi care vin din Moldova Nouă pentru a se bucura de o partită de schi.

Cum aţi descoperit morile de apă din zonă?
Una din principalele mele obiective este de a cunoaşte natura. Am plecat de unul
singur în căutarea şi desco-perirea frumuseţilor din mediul înconjurător. Aşa am descoperit existenţa morilor de apă din această parte.

Ce faceţi cu fosile vege-tale pe care le-aţi strâns?
Există o grotă pe care am avut ocazia să o văd şi am găsit în această locaţii diferite formaţiuni pe care am de gând să le expun într-un muzeu.

Ce-i place
“Îmi plac plimbările, îmi place să lucrez cu oamenii. Am ocazia să lucrez cu mulţi angajaţi şi ştiu cum să mă fac plăcut. În general îmi place activitatea, sunt o fire activă dornică de a cunoaşte noi necunoscute”, a spus pasionatul de turism.

Ce nu-i place
“Nu îmi place faptul că nu există o infrasructură. Drumurile sunt deplorabile şi sunt mulţi clienţi care spun că ar veni dacă drumul ar fi mai bun. Nu îmi mai place faptul că oamenii aruncă gunoiul şi este foarte multă mizerie”, a mai spus Gabi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite