Reşiţa: PORTRET / Dina Voicu creează rochii de cocteil pentru reşiţence

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Dina Voicu creează rochii de cocteil pentru reşiţence
Reşiţa: PORTRET / Dina Voicu creează rochii de cocteil pentru reşiţence

La doar 21 de ani tânăra a reuşit să îşi prezinte prima colecţie pentru iubitoarele de modă din Reşiţa.

Profil:

Născută. 15.01.1988
Educaţie. Facultatea de Artă şi Design din Timişoara
Ocupaţia. designer vestimentar
Familie. necăsătorită

Tânăra pasionată de modă a reuşit să îşi vadă, la doar 21 de ani, un vis împlinit. Aceasta a dat viaţă desenelor sale în prima colecţie vestimentară pe care a prezentat-o publicului reşiţean. Dina Voicu a pus prima dată creionul pe foaie în clasa a IV-a când a început să deseneze. „Ca oricărei fetiţe, îmi plăcea să mă joc cu păpuşile şi să le îmbrac în rochiţe, dar cel mai mult îmi plăcea să desenez. Fapt care se reflecta în toată activitatea mea de zi cu zi. Pentru că eram atrasă de frumos, am urmat şi diferite cursuri de desen pentru a mă specializa”, a spus designerul.

Urmăreşte trendsetter-ii

Tânăra talentată nu a renunţat niciun minut să viseze că într-o bună zi desenele ei vor prinde viaţă şi a muncit mereu pentru pasiunea sa.

„Deşi am urmat un liceu cu profil socio-uman, mergeam în paralel la cursurile Şcolii Populare de Artă din Reşiţa, apoi am decis să urmez cursurile unei facultăţi. Astfel, am avut ocazia să îmi perfecţionez cunoştiinţele în domeniu. Lucram în fiecare zi, desenam zeci de schiţe. Citesc şi sunt mereu conectată la tendinţele pe care le impun trendsetter-ii. Urmăream şi în copilărie revistele de modă pe care le primeam din străinătate, însă la acel moment acest fenomen nu era de amploare”, a spus tânăra.

Cum s-a născut „cocktail dress”


Cursurile facultăţii de design au făcut-o pe tânără să-şi definitiveze stilul şi să poată pune pe hârtie stilul care o reprezintă. „Îmi place să desenez rochii, pentru că eu cred că o femeie trebuie să fie feminină. Nu îmi plac pantalonii, mi se pare o piesă vestimenatră mult prea bărbătească. Chiar şi pentru lucrarea de licenţă am ales din schiţele mele vestimentare. Am ales 12 piese. Timp de un an, am muncit pentru realizarea acestei colecţii. Fiecare rochie are povestea ei”, a spus Dina.

Îl apreciază pe Răzvan Ciobanu

Dina Voicu admiră designeri români, însă nu se inspiră din creaţile lor. Singurul designer pe care tânăra îl urmăreşte este Răzvan Ciobanu. “Urmăresc tendinţele şi îmi place să fiu în ton cu tendinţele actuale, însă pentru desenele pe care le schiţez nu îmi place să mă inspir din alte colecţii. Consider că în creaţiile mele trebuie să se regăsească propriile mele idei. Singurul designer din peisajul românesc cu al cărui stil mă identific este Răzvan Ciobanu”, a spus tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Care este designerul tău internaţional preferat?
Eu iubesc rochiile şi designerul pe care îl apreciez este Valentino. Acesta adoră să trăiască în lumea celor pe care îi îmbracă. Creaţile sale sunt superbe, iar el este un etalon pentru lumea modei.

Cum a fost să îţi vezi propriile creaţii pe podium?

Am muncit mult la această colecţie şi am avut o mare satisfacţie când am văzut că cei din jur aplaudă creaţile mele.

Vei continua să studiezi designul vestimentar ?
Îmi doresc să urmez o scoală prestigioasă în domeniu la Milano, cred că acest lucru m-ar ajuta foarte mult în ascensiunea mea în lumea modei.

Ce-i place


„Îmi place să descopăr ţara, iubesc excursile. Îmi place muzica oldies, consider că muzica anilor ‘80, ‘90 nu se demodează niciodată, îmi plac filmele romatice, dar nu strică din când în când o dramă sau un film horror“.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac prostia şi oamenii prefăcuţi. Nu îmi plac animalele, deoarece îmi este frică de ele. Nu îmi place mâncarea grasă, prefer să mănânc sănătos, astfel încât să pot să îmi pot păstra silueta”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite