Reşiţa: PORTRET / Adrian Hădean „Sunt bucătar de plăcere, de drag pentru bucate!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: PORTRET / Adrian Hădean „Sunt bucătar de plăcere, de drag pentru bucate!“
Reşiţa: PORTRET / Adrian Hădean „Sunt bucătar de plăcere, de drag pentru bucate!“

Este pe jumătate bănăţean şi pe jumătate  ardelean, dar găteşte reţete renumite atât  în Transilvania, cât şi în Banat.

Vestitul gastronom s-a născut şi a copilărit în Banat. „Era toamnă, anul 1977. Atunci m-am nascut eu, Adrian Hădean, fiul unui bănăţean şi al unei maramureşence. Mare bucurie pentru mine, mai ales că m-am născut într-o zonă în care mâncatul este preţuit la adevarata lui valoare, fiecare masă de duminică este un adevărat festival gastronomic, iar zilele săptămânii nu fac altceva decât să te pregătească pentru festinul duminical”, a declarat Adrian.

Încântă oamenii cu mâncarea

Locul în care şi-a trăit primii ani ai copilăriei şi-a pus amprenta asupra gusturilor sale în materie de mâncare. La fel şi Maramureşul, care i-a fost casă două decenii şi mai bine. Cu siguranţă are un rol în formarea sa ca bucătar şi Bihorul, care îi este casă de ceva vreme încoace. „Să nu vă închipuiţi acum că sunt bucătar de profesie. Nu, eu sunt bucătar de plăcere, de drag pentru bucate şi pentru zâmbetele mulţumite ale celor care îmi încearcă preparatele. O fi şi ăsta un soi de egoism, de cultivare a sâmburelui de infatuare cu care ne naştem toţi”, spune el râzând.

Maestru în dulciuri de tot felul

Pe la 17 ani a vrut să se angajeze la un radio, unde era director un bun prieten. „Care m-a scos pe uşă afară (vai, George, George!), cu instrucţiuni clare referitoare la următoarea noastră întâlnire. Adică după ce mai creşti, faci şi tu armata. De supărare m-am dus direct la Radio Contact, unde m-au luat de probă o săptămână, după care m-au angajat şi de unde am plecat, după un an, pentru a cocheta cu presa scrisă”, povesteşte el râzând.

Studiind actoria la Universitatea din Oradea, a petrecut o perioadă foarte interesantă a vieţii sale, perioadă în care a acumulat prieteni, experienţe inegalabile spune el. Pasionat de gătit, şi-a început şi o afacere în domeniu, intrând ca partener în cumpărarea şi administrarea unui restaurant. Cu toate acestea mereu îşi face timp să revină în Banat şi, mai ales, pe Clisura Dunării. „În urmă cu două săptămâni am fost acolo, vin des pe Clisură şi în zonă, pentru că îmi face plăcere”, povesteşte cu nostalgie bucătarul.

Printre cele mai râvnite reţete ale maestrului bucătar se numără dulciurile care sunt extrem de apreciate de cititorii blogului său, tortul de clătite sau prăjitura cu vişine spre exemplu, dar şi mâncăruri gătite ca la mama acasă, mâncăruri cu specific chinezesc ori irlandez.

Întrebări şi răspunsuri

Eşti genul de om cu mulţi prieteni?
 
Tot drumul pe care l-am parcurs în ultimii 13, aproape 14 ani, ar fi fost mult mai plictisitor dacă nu aş fi cunoscut o mulţime de oameni cu care am rămas mai mult sau mai puţin prieten, dar de la care am învăţat câte ceva. De la unii încă mai învăţ şi azi.

Ce zonă îţi place mai mult în Banat?

Dunărea, merg des, chiar în urmă cu două săptămâni am fost acolo, pe Clisură, e un loc mirific.

Ce te vezi făcând peste 10 ani?

În ce parte merge cariera mea? Nu ştiu şi nici nu vreau să elaborez planuri măreţe, să nu-i dau lui Dumnezeu motive de râs.

ce-i place
„Îmi place să trăiesc, să merg, să mă uit la cer, să citesc, sunt un om obişnuit din această privinţă. Poate îmi place mai mult decât le place altora să înţeleg mâncarea, să înţeleg de unde vine ea sau cum a ajuns până la noi”, a declarat Adrian Hădean. Mai spune că ar mânca ciuperci de pădure oricând, cu orice risc.
ce nu-i place
Nu-i place refuzul oamenilor de a accepta că mai există şi altceva pe lumea asta decât ceea ce cunosc ei, refuzul de a-şi accepta şi recunoaşte limitele şi refuzul de a-şi depăşi limitele. „În copilărie, ocoleam cu dexteritate verdeţurile şi peştele, dar le-am descoperit mai târziu, când am mai crescut”, a mai spus Adrian.

Profil
Născut - 4 septembrie 1977.
Studii - Licenţiat în actorie, la Oradea.
Ffamilie - Necăsătorit.
Ocupaţie - Director de marketing.

Reşiţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite