Reşiţa: Istorie pusă pe picioare cu investiţii de la stat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Istorie pusă pe picioare cu investiţii de la stat VIDEO
Reşiţa: Istorie pusă pe picioare cu investiţii de la stat VIDEO

Primăria doreşte să readucă staţiunii faima şi renumele de odinioară când a fost supranumită „Perla Banatului”.

Primăria Băile Herculane a făcut mai multe eforturi pentru a salva de la degradare monumentele istorice din cea mai veche staţiune din Europa.

„Am reuşit să cumpărăm de la SC Argirom Internaţional SA Pavilionul 12, pe care dorim să-l reabilităm, împreună cu Ministerul Culturii. De asemenea, am demarat deja lucrările de conservare şi reparaţii la Villa Elisabeta, care este în patrimoniul primăriei, precum şi reabilitarea celor două poduri de tradiţie din Centrul staţiunii, podul de fontă şi cel de piatră. Nu în ultimul rând avem în plan anul acesta reabilitarea vechiului drum roman din staţiune”, a spus Nicuşor Vasilescu, primarul staţiunii.

Imagini cu Pavilionul 12

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Pavilionul 12.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

.

În conflict cu primăria

Iosif Armaş, cel care deţine pachetul majoritar la SC Hercules SA prin societatea Argirom Internaţional, spune că intenţionează renovarea clădirilor din Centrul istoric, dar că un litigiu cu Primăria Herculane l-ar fi împiedicat până acum să o facă. „Primăria revendică aceste clădiri, deşi eu ştiu că primăria e de 50 de ani iar clădirile sunt de pe vremea lui Maria Tereza”, a spus Armaş.

Ştrandul Termal din apropierea Hotelului Cerna are şi el nevoie de reparaţii. Un alt ştrand termal, cu berărie proprie, funcţionează în apropierea Parcului Vicol.

Imagini cu ruinele din Centrul Staţiunii

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/Daramaturi la Baile Herculane.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite