Primăria Reşiţa este ţap ispăşitor în scandalul garajelor de la Aleea Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Mediu susţine că reprezentanţii administraţiei publice au încurcat socotelile şi tot ei trebuie să le dezlege. Reşiţenii ameninţă cu procese în cazul în care se va dovedi că plătesc bani pe un teren de care nu se pot folosi. Până atunci, oficialii s-au apucat de căutat soluţii.

Pentru ca spiritele să se potolească în Blocul Nr. 4 de pe Aleea Galaţi, unde de mai multă vreme locatarii se ceartă între ei ca la uşa cortului, Agenţia Pentru Protecţia Mediului (APM) Reşiţa a organizat o dezbatere publică pe tema garajelor care ar urma să fie construite în zonă. Înainte ca cele două tabere, pro şi contra garaje, să-şi exprime punctul de vedere, responsabilii de mediu şi cei ai Primăriei Reşiţa au încercat să afle ce îi împiedică pe cei
15 reşiţeni care au câştigat licitaţia de concesiune să poată începe lucrările.

 Toate săgeţile au fost îndreptate spre arhitectul-şef al oraşului, Margareta Opriş, şi, implicit, spre Primăria Reşiţa. Lucrurile se complică din cauza faptului că terenul concesionat pentru ridicarea garajelor nu figura în vechiul Plan Urbanistic General, elaborat în 1999, ca fiind spaţiu verde. În schimb, în cel nou, aprobat în luna februarie a acestui an de Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Timişoara, terenul respectiv este considerat ca fiind zonă verde sumar amenajată şi aferentă locuinţelor. Numai că, acest nou PUG nu a fost încă adoptat şi de Consiliul Local, motiv pentru care responsabilii de mediu cărăşeni ezită să dea undă verde începerii lucrărilor. Părerile locatarilor rămân împărţite. „Deocamdată, nu am primit avizul de mediu, dar se pare că situaţia va fi clarificată. Noi plătim deja pentru terenul respectiv şi dacă nu se va rezolva situaţia, vom chema primăria în instanţă”, susţine Petru Chisăliţă.

Scandal fără sfârşit

„Sunt convins că se vor contrui garajele, chiar dacă unii vecini continuă să le conteste”, afirmă şi Cristian Bodan. În schimb, Ferdinand Muţiu rămâne ferm pe poziţie.„Să nu se încalce legea! Să fim atenţi, să nu ne jucăm cu legile care protejează mediul”, a spus Muţiu.

„În PUG este o categorie de spaţiu verde despre care Primăria spune că nu intră în bilanţul zonelor verzi“, Ilie Chincea, director APM.
„Există o hotărâre a CL pentru ridicarea garajelor. Ele se vor ridica până la urmă, este doar o neînţelegere“, Marius Bălean, purtător de cuvânt primăria Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite