O nouă repriză de poluare a înnegrit aerul reșițenilor din cartierul Muncitoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul reșițean a reușit să încheie un contract de milioane de euro cu Arabia Saudită, astfel că, lunar, muncitorii produc circa 36.000 de tone de oțel. Oficialii de la mediu le-au atras atenția că reprizele de poluare sunt tot mai dese, însă oficialii uzinei, dar și liderii sindicali spun că oprirea activității pentru rezolvarea problemelor de mediu le-ar aduce falimentul.

Ca să reducă poluarea din atmosferă, conducerea SC TMK Reşiţa SA trebuie să ia mai multe măsuri. Toate neregulile au fost scoase la iveală de o expertiză tehnico-funcţională a instalaţiei de captare şi epurare a gazelor arse. „Cu ocazia expertizei s-au constatat pierderi de presiune pe traseul de transport al gazelor spre instalaţia de filtrare”, a declarat Gheorghe Pitulan, inspector la Garda de Mediu.

La polul opus, pe membrii consiliului de administraţie al societăţii comerciale nu îi lasă inima să oprească producţia, însă vor respecta planul de măsuri al gărzii de mediu. „Este programată o investiţie pentru reducerea poluării, dar nu ştim încă luna în care se va face”, a spus liderul sindicatului „Vatra” din TMK, Iancu Muhu.

Investiţia de mediu opreşte producţia

„Avem contracte de furnizare pentru Arabia Saudită şi producem 36.000 de tone de oţel pe lună. Nu putem opri activitatea când vrea garda”, a spus Iancu Muhu, liderul sindicatului „Vatra” din TKM. În Consiliul de Administraţie se va lua o decizie cu privire la luna în care se face investiţia: august sau noiembrie. 

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite