O mie de joburi noi la Caransebeș! Concernul japonez se extinde cu încă o hală de producție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru şomeri se găsesc tot mai puţine joburi în Caraș-Severin, în momentul de față
Pentru şomeri se găsesc tot mai puţine joburi în Caraș-Severin, în momentul de față

Cel mai mare angajator din zona Caransebeş, concernul Sumitomo îşi va extinde investiţia din domeniul cablurilor auto derulată în prezent în municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Asta, după ce în ultimele luni conducerea concernului a analizat potenţialul forţei de muncă pe care îl mai are la dispoziţie judeţul. 

De altfel, la finele lunii martie, oficiali la vârf ai Sumitomo s-au întâlnit la Primăria Caransebeş cu specialişti în industria auto din zonă, dar şi din Reşiţa sau Oţelu Roşu, în încercarea de a aduce în atenţia acestora, potenţiali salariaţi, performanţele şi produţia fabricii.

În cele din urmă, factorii decizionali ai Sumitomo au dat undă verde pentru extinderea investiţiei la Caransebeş, astfel că s-a trecut deja la ridicarea unei noi hale de producţie, de aceeaşi lungime şi capacitate ca cele două funcţionale deja în incinta societăţii.

Pentru noua investiţie vor fi angajaţi alţi aproximativ 1.000 de muncitori, pe lângă cei 2.400 care lucrează deja pentru producătorul de cabluri auto. ”Ţara Gugulanilor este în continuare atractivă pentru investitori. Forţa de muncă disciplinată, calificată şi stabilă din zonă, facilităţile oferite de administraţia locală, amplasamentul municipiului la un drum european, dar şi frumuseţea sa edilitară sunt argumente suficiente pentru orice investitor serios să vină la Caransebeş, unde s-au oprit şi investit până şi împăraţii romani sau habsburgici”, a declarat primarul Marcel Vela.

Potrivit oficialilor AWS Caransebeş, activitatea de producţie la noua hală va fi demarată la jumătatea anului viitor, cei 1.000 de noi salariaţi urmând să asambleze toată gama de reţele de cabluri folosite în sistemele de distribuţie electrică auto pentru maşinile Skoda, în momentul de faţă cablurile produse la Caransebeş fiind destinate vehiculelor Volkswagen. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite