Mercurialul şpăgilor şi al cadourilor în şcolile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O profesoară din Caransebeş a cerut un parfum Dior pentru o corijenţă
O profesoară din Caransebeş a cerut un parfum Dior pentru o corijenţă

În majoritatea şcolilor din judeţ se adună bani pentru diferite cadouri şi atenţii pentru învăţătoare, diriginte ori profesori

Adevărul a realizat o amplă anchetă la nivel naţional cu privire la şpăgile şi cadourile luate de dascăli.

La Reşiţa şi Caransebeş aproape toţi părinţii recunosc că învăţământul gratuit nu este tocmai gratuit. „Pentru cadourile pentru doamna educatoare/învăţătoare, fie că se fac de Crăciun, Paşti sau 8 martie, se adună între 10 şi 15 lei de elev. De regulă fiecare clasă are un casier, care este recrutat din rândul părinţilor, are datele lor de contact şi el adună banii dar şi cumpără cadoul“ ne spune o mămică din Reşiţa care a avut rolul de casier al clasei. La Caransebeş au fost părinţi care au spus că se adună chiar şi 20-25 de lei pentru astfel de evenimente, depinde de şcoală şi de nivelul părinţilor.
Bani se mai dau şi pentru mochetă ori raşchetat parchetul (între 5 şi 20 de lei de elev), pentru jaluzele sau alte renovări ori cărţi.
Am avut şi cazuri în care DGA a prins-o în flagrant pe profesoara Dorina Cosma din Caransebeş primind un parfum Dior de la o elevă ce trebuia să dea examenul de corijenţă. Alţi profesori sunt ei reprezentanţi la Avon, Oriflame şi alte asemenea, şi o comandă serioasă aduce bunăvoinţa dascălului
Mai trebuie spus că la clasele step by step părinţii dau lunar între 20 şi 50 de lei un ajutor de educatoare, sumă pentru care nu se primeşte vre-o chitanţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite