Mafia lemnului din Caraş-Severin, sub lupa DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Răduță îl acuză în termeni duri pe vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni.
Romeo Răduță îl acuză în termeni duri pe vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Afacerile dubioase din pădurile judeţului au atras numeroase dosare penale. Romeo Răduţă, omul care şi-a făcut curaj să vorbească despre ceea ce el numeşte „mafia lemnului”, spune că se simte hăituit.

Numele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi, totodată, preşedinte al Composesoratului Bucova, Ionesie Ghiorghioni, apare într-o mulţime de reclamaţii la Poliţie, plângeri la DNA şi dosare penale aflate pe rolul diverselor instanţe de judecată. Ghiorghioni reclamă, la rândul său, fel şi fel de nereguli. Majoritatea îl vizează pe Romeo Răduţă, un afacerist de 36 de ani din Bucova.


„În urma unui control pe care l-am efectuat în 2008, împreună cu membrii composesori, s-a găsit o fraudă foarte mare. De atunci, toate instituţiile statului sunt pe mine. Din 2008, din ianuarie, şi până în prezent, am avut cel puţin cinci sau şase dosare penale, dintre care unul foarte grav, pus la cale de Ghiorghioni”, a declarat Răduţă. Acesta pretinde că este vorba de o înscenare de lovire a unui poliţist. „Totul a fost făcut ca la carte la comanda lui Ghiorghioni şi unor şefi din Poliţie”, a adăugat Romeo Răduţă, care a sesizat la rândul său toate organele statului cu privire la ilegalităţile pe care spune că le-ar comite Ghiorghioni. „Are deturnări de fonduri europene în valoare de 1.000.000 de lei la DNA Timişoara, împreună cu şeful de ocol şi încă trei persoane din cadrul composesoratului”, a mai spus Răduţă.

Ionesie Ghiorghioni îşi păstrează calmul, susţinând că este acoperit de acte. „Mi-a făcut reclamaţii şi la Parlamentul României şi la DNA, dar nu m-a întrebat nimeni nimic. Ceea ce zice el e controlabil. Banii care circulă prin conturi sunt la vedere, nu sunt bani negri”, a declarat vicele Consiliului Judeţean. „În cursul anului 2009 a existat în lucru un dosarul care a fost înaintat către DNA Timişoara, fiind cercetat numitul Ghiorghioni Ionesie pentru fapte de natură economică”, a spus Grigore Stolojescu, şeful IPJ Caraş-Severin, într-un răspuns la sesizarea lui Romeo Răduţă.


„La noi, la Composesoratul Bucova, este o asociaţie de proprietari, este ca o stână. Acest Romeo are nişte legi aparte”
Ionesie Ghiorghioni
Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite